Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 2.0 najnowszy soft nie widzi urządzeń ze statycznym IP

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 11
  • 0

Cześć. Po wymianie funbox 2.0 nie widać podłączonych urządzeń które mają ustawione statyczne IP. Myślałem że to wina konkretnej sztuki ale wymieniłem 3szt i to samo. 

Jeżeli te urzązenia nie są widoczne to nie mogę sobie przekierować portów do nich a jest mi to niezbędne.

Aktualne oprogramowanie SG10_sip-pl-6.3.0.17, nie wiem jakie było wcześniej.

Próba aktualizacji: Brak aktualizacji oprogramowania, zainstalowana wersja jest najnowsza..

Jak przeskanuję sieć np. advanced IP scanner to wszystkie urządzenia są widoczne, na każde urządzenie mogę się zalogować i pracuje prawidłowo. 

Nawet jak wziąłem nowego funboxa  z pudełka, podpiąłem tylko jedno urządzenie, zestawiło się połączenie z internetem to i tak nie widział. Nie może to być wina urządzenia bo łącznie nie widzi aż 6sztuk. Dzwoniłem na infolinię ale aż tak zaawansowanych ustawień to oni nie robią...

Macie jakieś pomysły? Czy jest gdzieś dostępne starsze oprogramowanie do funbox 2.0?

Pozdrawiam

13 ODPOW. 13
Anonim

Nie dotyczy

@poprostu  starszego oprogramowania nie wgrasz, ba nie jest udostępniane, daj zrzuty z konfiguracji sprzętu, mając FunBox 2.0 można go zastąpić innym routerem, będzie dużo lepiej. 

• 8
  • 11
  • 0

do tej pory wszystko działało od dobrych kilku lat. Sieć skonfigurowana działała bez zarzutów ale funbox padł.  Które dokładnie ustawienia potrzebujesz? 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14436
  • 59281
  • 723

@poprostu spróbuj ponownie połączyć te urządzenia przez DHCP i sprawdzić czy są widoczne. Jeśli tak, to nadaj im ponownie stałe adresy spoza DHCP ( przy okazji sprawdź na modemie jaką masz pulę adresową). Puść ping na te adresy i sprawdź czy są widoczne z innych kompów w sieci

Anonim

Nie dotyczy

@poprostu  pomysl chwilę, nic nie dałeś, oczekujesz fachowej pomocy, daj to co Naswietli problem, bez tego nie pomogę. 

• 8
  • 11
  • 0

No to po kolei.

1.jpg

• 8
  • 11
  • 0

2.jpg

• 8
  • 11
  • 0

3.jpg

• 8
  • 11
  • 0

tych 3 urządzeń nie widać, nie widać jeszcze urządzeniana adresie 10.10.10.5.

W zakładce statyczne IP nie mam nic ustawione ponieważ jak rozwinę belkę to urządzenia które mnie interesują nie są widoczne.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14436
  • 59281
  • 723

@poprostu zapytam po prostu  ....po co Ci ta pula adresowa??