- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
jeżeli ten wątek był poruszany, to prośba do admina o przeniesienie mojego we właściwe miejsce.
Oto problem: Funbox 10 - dzisiaj rano zniknęło mi pasmo Orange_Swiatlowod_FA68_7Ghz, czy jak się orientuję, to jest to Wifi 6.
Ponieważ większość sprzętu mam podłączone pod to pasmo, to du... blada.
Głośniki googla, żarówki czy zmywarka nie mają połączenia z netem.
Połączenia mają tylko urządzenia podłączone kablem.
Internet działa, ale tylko w pasmach FA 68 i FA68_5Ghz.
Odłączyłem zasilanie funboxa na 10 sekund, ale to nie pomogło.
Dalej nic nie mogłem zrobić, bo musiałem lecieć do pracy, gdzie teraz aktualnie jestem.
Gdzie szukać rozwiązania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu masz wyjaśnienie:
https://nasz.orange.pl/t5/Og%C5%82oszenia/Zmiany-w-oprogramowaniu-FunBox-10-7/m-p/460293#M16434
PS. Orange nie ma w zwyczaju informować klientów o zmianach w oprogramowaniu swojego sprzętu, nawet jeśli te zmiany odcinają klienta od sieci. Jedynym znanym sposobem na uchronienie się przed takimi niespodziankami jest nieużywanie sprzętu Operatora i zastąpienie go własnym, takim który nic bez naszej zgody i wiedzy ze sobą nie zrobi. W tym wypadku inwestycja we własny, dedykowany AP uchroniłaby przed niespodziankami - co każdemu rekomenduję z czystym sumieniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu masz wyjaśnienie:
https://nasz.orange.pl/t5/Og%C5%82oszenia/Zmiany-w-oprogramowaniu-FunBox-10-7/m-p/460293#M16434
PS. Orange nie ma w zwyczaju informować klientów o zmianach w oprogramowaniu swojego sprzętu, nawet jeśli te zmiany odcinają klienta od sieci. Jedynym znanym sposobem na uchronienie się przed takimi niespodziankami jest nieużywanie sprzętu Operatora i zastąpienie go własnym, takim który nic bez naszej zgody i wiedzy ze sobą nie zrobi. W tym wypadku inwestycja we własny, dedykowany AP uchroniłaby przed niespodziankami - co każdemu rekomenduję z czystym sumieniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 10 – zniknęła sieć WiFi (Orange_Swiatlowod_FA68_7GHz). Jak przywrócić pasmo 7 GHz?
@robercik odśwież połączenie tych urządzeń do wifi w FB.
Znajdą, połączą się i będzie ok. Tyle teorii
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 10 – zniknęła sieć WiFi (Orange_Swiatlowod_FA68_7GHz). Jak przywrócić pasmo 7 GHz?
Dziękuję.
Przeczytałem wątek i prawie wszystko stało się jasne.
Piszę "prawie", bo na pewne pytania nie znam odpowiedzi.
Choćby na takie: czy jeżeli oświetlenie w mieszkaniu oraz głośniki googla korzystały z Orange_Swiatlowod_FA68_75Ghz, a od dzisiaj nie mają z nim połączenia, to oznacza, że muszę je ustawić na Orange_Swiatlowod_FA68_5Ghz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, dzięki.
Ale teraz wytłumacz mi proszę, co to znaczy "odśwież połączenie tych urządzeń do wifi w FB" 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@robercik Wprowadź starą nazwę i hasło sieci do konfiguracji WiFi w FB10, nie będziesz musiał grzebać w konfiguracji urządzeń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samotnick Dzięki, spróbuję.