Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 10 wyłączająca się dioda internetu i wifi

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 10
  • 0

Cześć,

pytanie techniczne odnoście funboxa 10. Mam go od 2 tygodni i zauważyłem dziwną w mojej ocenie rzecz, otóż dioda internetu na samej górze urządzenia oraz dioda wifi działa tylko przez jakiś czas powiedzmy kilka h, a potem się wyłącza i działa tylko dioda od tel. Poza tym internet działa normalnie, nic nie rozłącza… czy ktoś ma tez taką przypadłość, czy urządzenie samo wyłącza te diody, czy ma jakąś usterkę techniczną. Wyłączałem i włączałem funboxa, przywracałem do ustawień fabrycznych i sytuacja jest taka sama, diody świecą się kilka h, a potem się wyłączają…

Pozdrawiam 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14149
  • 58185
  • 705

@MatMaj Jeśli masz wersję softu 01.01.04.14. to tak może być...Konieczna jest aktualizacja do nowej wersji i będzie ok

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 ODPOW. 13

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1749
  • 7591
  • 61

FUNBOXPRO_OPOL_QSG_20230829 (orange.pl)

Masz włączony tryb "eko"?

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 10
  • 0

Właśnie nie, bo też myślałem że to może być przyczyną. Zresztą dioda eko też się nie świeci…

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 546
  • 1040
  • 4

Ten firmware to sajgon, jak ktos nie poprawi podstawowych rzeczy przed popularyzacją to będzie porażka

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 32
  • 82
  • 0

Mam to samo. 

Ale i tak najlepsza jest samo wyłączająca się sieć 6Ghz. Podejrzewam że to jest wina źle działającego trybu Eco, którego nie idzie wyłączyć. Do wyboru są dwa tryby Eco ale nigdzie nie ma opcji „wyłącz eco”.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 546
  • 1040
  • 4

Tak, ten patoeko już omawiałem w swoim wątku, skutkuje randomowym wyłączaniem 6ghz.

• 32
  • 82
  • 0

Mi po aktualizacji softu do 01.01.05.21 dioda internetu i wifi przestała się wyłączać. Świeci nieprzerwanie od trzech dni ale Wifi 6ghz samo się włącza i wyłącza....

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 427
  • 1734
  • 12

Może Funbox wykrywa, że żadne z urządzeń nie linkuje się powyżej 866Mb/s I uznaje, że zwykle AC wystarcza.

• 32
  • 82
  • 0

Masz całkowitą rację. Tak właśnie jest. Wystarczy że włączę Wifi 6 w komórce, to w UI Funboxa pokazuje włączone Wifi 6. Bardzo dobrze to rozwiązali.

• 32
  • 82
  • 0

Livebox 7 czyli francuski odpowiednik naszego Funbox 10, siedzi od 18 września, już na sofcie 2.0