- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
Niestety na tą chwilę światłowód odpada w mojej lokalizacji 😄 Spróbuje dzisiaj z ręczną zmianą jakości
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
@tomekk17 z tego powodu przyjmij moje serdecznie kondolencje i wyrazy współczucia.
wiedz, że nie jesteś w tym bólu sam. Rozumiem Cię jak mało kto!
widzę że nie tylko ja mieszkam w zapomnianym przez ludzkość obszarze...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
Ja mieszkam w centrum miasta, kwestia w tym, że "moja strona ulicy" nie ma możliwości podpięcia pod światłowód - przyczyny nie są mi znane 😛 Taką przyjemność mam ja i inne trzy domy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
pewno jest tak, że inwestycja nie jest opłacalna i dlatego...
ja mieszkam w mieście na osiedlu domów jednorodzinnych, gdzie są drożne studzienki tylko jak się dowiedziałem też nikomu nie opłaca się tam wchodzić z włóknem...
a po prawdzie to wg mnie jest to żerowanie na biednych ludziach którzy płacą ciężkie pieniądze za internet z epoki kamienia łupanego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
@pablus @tomekk17 Wiem, co to znaczy mieć Neostradę do 10 Mbit/s download i do 1 Mbit/s upload. Już zaraz będzie dwa lata, jak się pożegnałem. Wystarczyło tylko, że córka na YT lub żona fotki na FB zaczęły wysyłać, to internet całkowicie miał pik stop i to nieraz na kilka godzin. Łączę się z wami w bólu i rzewne łzy leję 😭
@pablus @bluesmanniak żarty wskazane, chociaż w trudnych sytuacjach można pośmiać się. Dzięki za fajna atmosferę 😁 😀 😆
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
Ha, witaj w klubie. Tak samo męczyłem się na Neostradzie DO 10Mb, "odżyłem" po przestawieniu się na LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
przy moim "przerobie" nie ma takiego LTE, które by starczyło 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
wiem. ale to był nolimit z lejkiem chyba
a zrezygnowali przez takich jak ja 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox 2.0 WiFi
Cześć,
Powtórze moją wypowiedź do innego posta:
Z opisu wynika, że problem ze zwalnianiem internetu zależy od tego, ilu użytkowników jest podłączonych do sieci w domu. Przede wszystkim trzeba sprawdzić jakiej prędkości łącze masz w domu. To punkt wyjścia. W menu modemu (przeglądarka, adres 192.168.1.1 oraz login i hasło z naklejki na modemie) w zakładce technicznej (zależy który model modemu masz) są określone parametry linii. Nas interesuje Download i Upload. Tu dowiesz się czym dysponujesz w praktyce. Odejmij 10% na straty (realny transfer). Prócz tego widać czy nie pojawiają się błędy na łączu, jakie są jego parametry liniowe i jak długo trwa sesja. Czarna magia, wiem...Prościej jest wykonać test prędkości łącza , chociażby na stronie Orange lub www.speedtest.net, ale pod warunkiem wykonania pomiaru po kablu ethernetowym i przy odłączonych wszystkich innych użytkownikach, zarówno wifi jak i eth
To jest punkt wyjściowy do dalszej analizy problemu. Jak chcesz, pomogę w określeniu stanu faktycznego jeśli dołączysz więcej danych.
Mając np. Neo 10Mb/sek nie ma się co spodziewać szybkiej pracy łącza dla kilku transmisji w tym strumieniowej VOD
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »