Nie można wyświetlić tego widżeta.

Fun box 2.0 zmiana na 2.6

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6454
  • 26513
  • 216

@KubaS1988napisał(-a)

@atlas_cudownapisał(-a)
Najlepiej zrób sobie rezerwacje IP archera na FB. 

Tylko jak? Ustawienia zaawansowane-sieć-DHCP?

Tak jest, tam, oczywiście na FB2.6. Odnotuj jaki adres dostał drugi ruter i przypisz (zarezerwuj) mu go jako stały adres. Jak chcesz może być to inny adres, byle z tego samego zakresu - no i lepiej go zapamiętać. To jest potrzebne tylko po to, żeby łatwo dostać się do panelu drugiego rutera w razie potrzeby jakichś zmian w konfiguracji czy po prostu dla sprawdzenia statusu. Do normalnego działania konieczne i wystarczające jest przełączenie drugiego rutera w tryb AP, tak jak kolega wyżej napisał. To jest zdecydowanie najbardziej rekomendowana konfiguracja dla Ciebie.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1771
  • 5

Ja ze swojej strony mogę polecić Deco od TP-Linka. Mam już dwie takie sieci wdrożone i są chwalone przez użytkowników końcowych. Roaming dobrze się spisuje i umożliwia podłączenie APeków po Wifi albo LAN.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 52
  • 0

To jeszcze raz ja. Wszystko działa ale będę przenosił router tp linka z piętra w inne miejsce. Będę musiał w związku z tym przedłużyć kabel enthernet. Czy taka beczka rj45 sprawdzi się? https://allegro.pl/oferta/przejsciowka-lacznik-beczka-rj45-rj-45-kat5e-8p8c-10611251546 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 574
  • 2451
  • 13

Jest idealna:) 5e jest  do 1Gb, więc lepszej nie trzeba. W Auchan takie kupuje chyba po 6zl, więc finalnie jest taniej, bo bez kosztów przesyłki.