- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fun box 2.0 zmiana na 2.6
@KubaS1988napisał(-a)
@atlas_cudownapisał(-a)
Najlepiej zrób sobie rezerwacje IP archera na FB.Tylko jak? Ustawienia zaawansowane-sieć-DHCP?
Tak jest, tam, oczywiście na FB2.6. Odnotuj jaki adres dostał drugi ruter i przypisz (zarezerwuj) mu go jako stały adres. Jak chcesz może być to inny adres, byle z tego samego zakresu - no i lepiej go zapamiętać. To jest potrzebne tylko po to, żeby łatwo dostać się do panelu drugiego rutera w razie potrzeby jakichś zmian w konfiguracji czy po prostu dla sprawdzenia statusu. Do normalnego działania konieczne i wystarczające jest przełączenie drugiego rutera w tryb AP, tak jak kolega wyżej napisał. To jest zdecydowanie najbardziej rekomendowana konfiguracja dla Ciebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja ze swojej strony mogę polecić Deco od TP-Linka. Mam już dwie takie sieci wdrożone i są chwalone przez użytkowników końcowych. Roaming dobrze się spisuje i umożliwia podłączenie APeków po Wifi albo LAN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jeszcze raz ja. Wszystko działa ale będę przenosił router tp linka z piętra w inne miejsce. Będę musiał w związku z tym przedłużyć kabel enthernet. Czy taka beczka rj45 sprawdzi się? https://allegro.pl/oferta/przejsciowka-lacznik-beczka-rj45-rj-45-kat5e-8p8c-10611251546
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest idealna:) 5e jest do 1Gb, więc lepszej nie trzeba. W Auchan takie kupuje chyba po 6zl, więc finalnie jest taniej, bo bez kosztów przesyłki.
- « Poprzedni
- Następny »