Co oznacza "Smart Wi-Fi" w ustawieniach Funbox 10?

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 26
  • 0

Screenshot 2025-04-19 085933.png

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2843
  • 12103
  • 74

Ja będąc złośliwy ( a co! ), napiszę inną definicję.  To taki system, który obcina wifi kiedy tylko może 🙂 Działa to totalnie losowo. U mnie  FB6 po 3 dniach pracy linkował się na 300Mbps. TP Link w tym samym miejscu linkuje się na 1200 ( cały czas;) ).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@denk4k  Smart Wi-Fi pozwala automatycznie dobrać najlepsze parametry sieci Wi-Fi do możliwości podłączanych urządzeń i sytuacji w otoczeniu.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@denk4k  w samych FB to algorytm dopasowując parametry wifi nadajnika do warunków otoczenia. Analizuje środowisko wifi i koryguje ustawienia zgodnie  z polityką, aby dostosować się do innych sieci i urządzeń w otoczeniu. Przykładem są radary pogodowe czy lotnicze. Widzi sieci sąsiadów i eliminuje kolizję transmisji w kanałach. 

Zapewnia płynne przełączanie pomiędzy częstotliwościami w zależności od zasięgu do odbiornika itp

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2843
  • 12103
  • 74

Ja będąc złośliwy ( a co! ), napiszę inną definicję.  To taki system, który obcina wifi kiedy tylko może 🙂 Działa to totalnie losowo. U mnie  FB6 po 3 dniach pracy linkował się na 300Mbps. TP Link w tym samym miejscu linkuje się na 1200 ( cały czas;) ).

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@atlas_cudow  widać taki algorytm... Zasadniczo sprzęty z rynku działają " Inaczej" niż operatorskie. Nawet nie wspomnę z jakim do mnie przyszedł technik lokalny...