Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak połączenia z internetem TpLink Archer VR400

ROZWIĄZANE

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2732
  • 11281
  • 110

To super że działa 🤗

Polecamy się na przyszłość 😎

Pozdrawiam 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6667
  • 27394
  • 218

@kadwa20napisał(-a)

...

Cześć, ustawiłem MTU na 1500 autentykacja PAP

I w zakładce DNS wybrałem nie vdsl a było vdsl2 i poszło. Działa. Dziękuję wszystkim za wiele podpowiedzi. 

Czyli jednak poprzednio, kiedy dostałeś taką radę (VDSL zamiast ADSL2) i odpowiedziałeś:

@kadwa20napisał(-a)

Ja juz wszystkie konfuguracje sprawdzam vdsl adsl i na każdym brak połączenia i nie wiem dlaczego.. 

To jednak mijałeś się z prawdą, albo byłeś nieprecyzyjny. Podobnie zresztą jak teraz, bo nie chodzi o DNS tylko o DSL. Ale dobrze że działa.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 154
  • 795
  • 5

Hmm dziwna ta instrukcja od Orange. Jestem niemal pewien że ustawia się przy vdslu vlan, a nie vpi i vci jak przy adslu. Trochę te konfiguracje się różnią a instrukcja tego nie pokazuje.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14464
  • 59425
  • 722

@CracersVLAN ustawiasz przy FTTH. Przy xDSL-u VPI/VCI

• 154
  • 795
  • 5

No chyba nie, sam konfigurowałem swoje routery i na pewno ustawiałem vlan. Tutaj też wątek https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/Us%C5%82uga-Orange-i-zmiana-modemu/td-p/357566/page/2 gdzie użytkownik @jaryn  pisał o vlan 35

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14464
  • 59425
  • 722

@Cracers https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-wlasnego-routera-adsl-vdsl#

Może w routerach z rynku ta opcja nazywa się VLAN bo 0/35 się zgadza

• 154
  • 795
  • 5

Konfigurowałem to już dawno temu i może teraz coś się zmieniło, ale na pewno dla vdsl wpisywało się vlan jako 35, a vpi 0 vci 35 to dla zwykłego adsl. Dlatego ta instrukcja od Orange wydała mi się dziwna. Może autor powie coś więcej jak to ustawił, oprócz tego że wybrał vds2, bo mtu raczej nie ma tu takiego znaczenia.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 11
  • 17
  • 1

Nie robiłem tego z szybkiego startu ręcznie ustawilem Vdsl vpi 0 vci 35 ale gdy ustawiałem w konfiguracji Vdsl tak jak to konfiguracvja orange poleca nie działało. dopiero widziałem, że jest w opcjach Vdsl2 postanowiłem to wybrać wpisałem login hasło Vpi Vci zapisałem i ruszyło.. więc możliwe że to było problemem nie łączenia sie z internetem.