- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bark możliwości połączenia routera Tenda z ONT zamiast Funboxa
FB7, który posiada kolega akurat nie ma USB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A to przepraszam 😉 Mój błąd
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Motojack Poszukaj czy nie znajdziesz w menu routera dostępu do logów. Może z nich uda się czegoś dowiedzieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałeś, że podłączyłeś pod odpowiedni port, możesz ten port jakoś nazwać? Jak uzyskałeś hasło pppoe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W końcu się udało!!!
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Więc:
MTU- 1492
VLAN-35
IPTV- (puste)
Czyli połączył w momencie kiedy w polu IPTV usunąłem domyślna wartość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sukces. Udało ci się zastąpić przyzwoity sprzęt czymś znacznie gorszym, ale jak widać i takie potrzeby ludzie mają. Bezawaryjnego używania życzę.
PS. MTU możesz ustawić jak chcesz, operator dopuszcza negocjację aż do wartości absurdalnie dużych. Na pewno nie musisz go sztucznie ograniczać. Funboksy mają 1540, bo uwzględniają narzut na DSLite przy ewentualnym IPv6; jeśli nie planujesz sesji PPPoE w IPv6, to nie ma sensu ustawiać MTU aż tak wysoko. Ale standardowe 1500 powinno być akceptowalne, nie ma sensu go zmniejszać.
PS2. Sugestia, jakoby wpisanie bądź nie drugiego identyfikatora VLAN mogło zakłócać zestawienie sesji PPPoE na VLAN 35 jest mylące - nawet jeśli nie masz usługi TV to ustawienie odpowiedniego VLAN od strony rutera niczego nie powinno blokować. Myślę, że po prostu błędne hasło podawałeś; może w systemach operatora zmiana musiała się przemielić. Funboksy logują się nawet bez hasła.
PS3. Jest jeszcze obligatoryjna przerwa pomiędzy sesjami zestawianymi na różnym sprzęcie - nie możesz zestawić najpierw połączenia na Funboksie, a zaraz potem na Tendzie, musisz chwilę odczekać. Nie wiem dokładnie jak długo, ale kilka minut powinno wystarczyć.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »