- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Temat został przeniesiony z kategorii Internet domowy (etykiety: Orange Światłowód, inne dot. internetu domowego) - Moderator Wiktor ◄
Witam.
Czy mając zainstalowaną na smartfonie aplikację 'Mój Funbox' można zarządzać ustawieniami swojego routera będą wyłącznie w zasięgu WiFi tego Funbox'a, czy możliwe jest zdalne podłączenie się do niego?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla jasności sytuacji 🙂
Ktoś kto jest poza zasięgiem wi-fi (w sieci lokalnej) swojego Funboksa* - obecnie nie może się połączyć zdalnie ze swoim urządzeniem. O tym wyżej już wspomniał @Piotrekk85
* czyli np. jesteśmy w Krakowie na stacji PKP i chcemy się połączyć z naszym Funboksem, który jest podłączony gdzieś na wsi, powiedzmy w śląskim ;-). Na dzisiaj aplikacja Mój Funbox nie ma takiej funkcjonalności.
Natomiast jak najbardziej można się łączyć z Funboksem wykorzystując tę apkę; z tym że musimy być wtedy u siebie w domu.
I Ty - zdaje się - @Anonim opisujesz tę drugą sytuację. Co nie? 🙂
A @Marti5 chodzi raczej o tę pierwszą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja mobilna Mój Funbox
@Marti5napisał(-a)Witam.
Czy mając zainstalowaną na smartfonie aplikację 'Mój Funbox' można zarządzać ustawieniami swojego routera będą wyłącznie w zasięgu WiFi tego Funbox'a, czy możliwe jest zdalne podłączenie się do niego?
Tak, jest link do adresu 192.168.1.1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma takiej możliwości. Musisz być w zasięgu wifi.
Tu jest pomysł by dodać opcje zdalne https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/M%C3%B3j-Funbox-Remote/idi-p/56654
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie tak dalej jak wczoraj, testowałem podłączenie smartfona do WiFi FunBoxa z linku, który jest w pomocy aplikacji FunBoxa. Miałem usuniętego smartfona z urządzeń podłączonych i widocznych w panelu routera. Był tylko PC. Pomyślnie zestawiłem połączenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znałem PIN WiFi WPS wyświetlony w routerze, i wpisałem go do ustawień smartfona, zestawiając połączenie. W routerze też można dodać, znając PIN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W praktyce i w teorii wszystko jest możliwe. Zobacz moich intruzów. Kto kogo przechytrzy, ten górą. Takie są te cudeńka techniki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla jasności sytuacji 🙂
Ktoś kto jest poza zasięgiem wi-fi (w sieci lokalnej) swojego Funboksa* - obecnie nie może się połączyć zdalnie ze swoim urządzeniem. O tym wyżej już wspomniał @Piotrekk85
* czyli np. jesteśmy w Krakowie na stacji PKP i chcemy się połączyć z naszym Funboksem, który jest podłączony gdzieś na wsi, powiedzmy w śląskim ;-). Na dzisiaj aplikacja Mój Funbox nie ma takiej funkcjonalności.
Natomiast jak najbardziej można się łączyć z Funboksem wykorzystując tę apkę; z tym że musimy być wtedy u siebie w domu.
I Ty - zdaje się - @Anonim opisujesz tę drugą sytuację. Co nie? 🙂
A @Marti5 chodzi raczej o tę pierwszą
- « Poprzedni
- Następny »