- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Airbox LTE (MW40) wolne działanie.
Witam.
Ostatnio przedłużyliśmy z Orange umowę na internet i wzięliśmy sobie ofertę dla firmy bodajże 999GB wraz z modemem Airbox LTE MW40. Wszystko jest ogólnie w porządku, gdyby nie fakt, iż ten model działa strasznie powoli, tj. prędkość LTE waha się w kilkaset kb/s, a nie mb jak to powinno być. Mało tego, pobierając byle plik z internetu, korzystanie z sieci jest praktycznie niemożliwe tak jakby cała moc szła na pobieranie tego pliku i nigdzie indziej, także na czas pobierania pliku internet staje się bezużyteczny bo wczytanie strony zajmuje wieki. To już poprzedni modem radził sobie lepiej, a teraz mimo, iż w centrum dowodzenia jest zasięg LTE to korzystanie z internetu jest niekomfortowe. Na przykład dodam, iż posiadam Iphone w PLAY i zasięg LTE pobiera kilka mb/s, a podkreślę, iż Orange w mojej okolicy ma najlepszy zasięg, także coś tu chyba nie gra jak powinno.
Chciałbym uzyskać pomoc w tej sprawie bo tak jak poprzednio mieliśmy mało GB limitu i w miarę internet śmigał, tak teraz internetu jest od groma, ale korzystanie z niego jest bardzo niestabilne i niekomfortowe.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na początek spróbuj może zresetować urządzenie. Wchodząc w menu (górny prawy róg) - ustawienia - system - reset (niżej restart, czasem się ktoś pomyli). Po przywróceniu ustawień fabrycznych zobacz czy działa może lepiej. Test możesz wykonać np. na stronie www.orange.pl/speedtest
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PVSN Sprawdź proszę kartę sim na starym modemie lub na innym urządzeniu. Jeżeli prędkość będzie normalna, to idź za radą Wojcieszko. Jeżeli nie przyniesie to rezultatu musisz reklamować urządzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedzi.
Wykonałem wedle zaleceń testy za pomocą speedtest Orange i o dziwo pokazał upload i download w granicach 12-15mb/s, ale z kolei wykonując test z innej strony wynik był zgoła inny, bo download w granicach 2mb/s, a ulpoad tak jak z Orange czyli w granicach 12-15mb/s, także z uploadem wszystko jest chyba w porządku, a download zależy od strony pokazuje skrajne wartości, gdzie bardziej jestem skłonny uwierzyć stronie gdzie wskazuje 2mb/s bo tak to mniej więcej działa. Dlaczego więc Orange pokazuje 12mb/s, a inne 2mb/s skoro to ten sam jeden komputer?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdziłem wiele miejsc w domu i gdzie najsłabiej to download rzędu 6mb/s a największy nawet 30mb/s ale najgłupsze jest to że tester co rusz zmieniał serwery a nie wiem z którego korzysta modem i czy zawsze z tego samego. Pobierałem pare rzeczy z dysku Google i szło jakoś do 2mb/s wiec pewnie od serwera skąd pobieram tez wiele zależy ale mimo to wielkiego szału nie ma. Nie wsadziłem karty do starszego modemu bo to max 3G było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie www.speedtest.net możesz sam wybrać serwer, na którym chcesz testować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj