- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G Zowee CPE 6 (H165-383)
To nie wina routera i ich ustawień ale priorytetów na nadajniku który daje pierwszeństwo telefonom.
Poczytaj trochę różne fora i sobaczysz że w zdecydowanej większości tak jest iż na telefonie jest więcej niż routerze.
Dodatkowo iPhony wyciągają więcej niż inne telefony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedź!
Teraz już rozumiem, że to jest standardowe zachowanie. W każdym razie czy jest cokolwiek co mógłbym labo powinienem zrobić aby zoptymalizować pracę tego urządzenia?
Na razie eksperymentuję z różnym rozstawieniem w mieszkaniu i już widzę efekty. Pytanie moje raczej skłania się w stronę konfiguracji blokowania band - zostawić jak wyżej wspomniałem czy powrócić na full automat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze jest zablokować tylko pasma pojemnościowe choć nadajnik i tak je preferuje. Czasami jak masz więcej nadajników koło domu to można zablokować na konkretny przez blokadę na PCI (mam tak zrobione u siebie).
Ogólnie to tylko testy odpowiedzą konkretnie bo dużo zależy jak jest na danym nadajniku, jaki ruch na danych pasmach, warunkach terenowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma dowodów, że operator rozróżnia modemy i telefony pod względem priorytetu. Po prostu porównujesz chińszczyzne z fajnym telefonem. Mój tp link bez problemu wyciąga 800mbps i telefon mniej więcej tyle samo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To prawda, ale coś w tym jest skoro inni zgłaszają ten sam problem 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie bez powodu zdecydowałem się na tego Huaweia - miałem możliwość sprawdzenia Tp-Linka NX220 w tej lokalizacji i out of the box było tragicznie, ale uczciwie przyznaję, że nie bawiłem się ustawieniami.
Zastanawiałem się nad ZTE M888 i tytułowym Huaweiem i w związku z dobrą okazją padło na H165-383.
Na tę chwilę wyciągam tyle:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek Czytając inne fora można się za głowę złapać. Unikam poglądów i opinii. Bazuje tylko na tym co operator dostarcza w komunikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze zrobiłeś 👍
Miałem przez ponad rok MC888 i powiem że Huawei trzyma połączenie stabilniej. Osiągi są zbliżone choć Huawei ma więcej na wysyłaniu. Ping też trochę niższy na Huawei względem MC888.
Ps. Aktualnie mam tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aha, ważna sprawa.
Jeśli tego nie zrobiłeś to zmień APN na ipv4 bo akurat w Orange bywa z tym problem. Możesz osiągnąć mniej niż byś mógł na domyślnym profilu.
Ps. Mam tak ustawione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeuseknapisał(-a)
Miałem przez ponad rok MC888 i powiem że Huawei trzyma połączenie stabilniej. Osiągi są zbliżone choć Huawei ma więcej na wysyłaniu. Ping też trochę niższy na Huawei względem MC888.
MC888 - stabilność 10/10. Żadnych samowolnych restartów, nie potrzebuje też ręcznych restartów - nie zamraża połączenia, zdarzyło się, że bez wyłączenia/bez restartu połączenia spowodowanego np. wymianą karty sim pracował u mnie ponad 2 miesiące. Na rynku już ze 3 lata - staniał, ale wcale się nie zestarzał. Jeśli ktoś ma dobry zasięg dla routera wewnętrznego i niekoniecznie chce wydawać masę 💵💲 na wciąż drogie routery 5G, to nic tylko brać jak tylko zostaną uzupełnione stany magazynowe w sklepie Orange
- « Poprzedni
- Następny »