4k multi Sagemcom a własny router. Pomożecie jak ustawić router?

ROZWIĄZANE

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 30
  • 0

Hey. 

Wiecie jak ustawić tv Sagemcom multi 4k na routerze z iptv? Potrzebuje konkretnych ustawień. PS mam ont. Pozdrawiam serdecznie 

*Doprecyzowałem nazwę tematu oraz przeniosłem z działu "Telewizja" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35107
  • 293

Nie widzę manuala, to niewiele mogę pomóc. Generalnie szukaj opcji które wyglądają podobnie do tego o czym napisałem wcześniej. Rutingiem multicastów w tym cudzie zajmuje się IGMPproxy, to na pewno trzeba właczyć. Jeśli igmpproxy ma opcję zdefiniowania adresu sieci źródłowej to trzeba ustawić na 10.0.0.0/10. Jeśli nie ma to nie wiem co zrobić. Koniecznie zdefiniuj VLAN 839 z egress prio na 4, jeśli tego się nie da ustawić to też kicha.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3

• 8678
  • 35107
  • 293

Konkretnych ustawień potrzebujesz? To podaj konkretny model rutera.
Generalnie wszystko na ten temat zostało już napisane.
Potrzebujesz ustawić VLAN z ID 839 na WAN (tym samym WAN na którym ustwiłeś VLAN 35, ten z sesją PPPOE).
Następnie potrzebujesz na ruterze mieć obsługę rutingu pakietów multicast i protokołu IGMPv2, skonfigurowaną tak, żeby kierował pakiety idące z adresów 10/10 do twojego LAN.
Egress prio na VLAN 839 musi być ustawiony na 4.
I to wszystko.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 30
  • 0

Cudy WR3600H

• 8678
  • 35107
  • 293

Nie widzę manuala, to niewiele mogę pomóc. Generalnie szukaj opcji które wyglądają podobnie do tego o czym napisałem wcześniej. Rutingiem multicastów w tym cudzie zajmuje się IGMPproxy, to na pewno trzeba właczyć. Jeśli igmpproxy ma opcję zdefiniowania adresu sieci źródłowej to trzeba ustawić na 10.0.0.0/10. Jeśli nie ma to nie wiem co zrobić. Koniecznie zdefiniuj VLAN 839 z egress prio na 4, jeśli tego się nie da ustawić to też kicha.