- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE mc888 i obsługa 5G N28 (700MHz)
Ciekawe, czy zte mc888 dostanie aktualizację do obsługi N28, czy ze starymi modelami dali sobie spokój
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co widziałem to MC888A/D mają obsługę N28 tylko model bez litery na końcu nie ma. Mam właśnie bez litery na końcu, pisałem w tej sprawie do ZTE i nie raczyli odpowiedzieć.
Ps. Mam na oku inny router ale na razie brak i zastanawiam się czy nie kupić...ale to jeszcze nic pewnego (nie będzie to ZTE 😉 )
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek To witaj w klubie 😀 Też mam zwykły tzn. bez litery na końcu. Co ciekawe w "ukrytym" menu "strona debugowania" jest możliwe do wyboru pasmo 28. Tylko nie wiem, czy to kwestia wizualna jedynie, czy rzeczywiście urządzenie jest/byłoby w stanie korzystać z tego pasma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widziałem, jest tam sporo pasm. Teoretycznie obsługuje ale dlaczego ten model bez litery akurat nie ma 'oficjalnie' obsługi N28...to już tajemnica ZTE 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wersja bez litery to najstarsza wersja i do Polski wchodziła, kiedy na dobrą sprawę nie było nawet N78. O N28 prawie nikt nie myślał i sądzę, że po prostu nie uznano, że należy to "wgrać" do oprogramowania i już. A czy będzie się chciało wypuszczać naprawiającą to aktualizację (o ile to praktycznie możliwe)- życzyłbym sobie żeby tak było, ale wątpię, że zechce im się aktualizować stary model
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obawiam się że możesz mieć racje z aktualizacją, ZTE z tym coraz bardziej mi nie odpowiada...mówienie że soft jest idealny i nie trzeba poprawek jest zwyczajną ściemą.
Pozostanie nam korzystać z ukrytego menu ale ile osób w ogóle wie że coś takiego jest, o ile to będzie działać bo to też nie jest pewne.
Ps. Z tymi aktualizacjami to też nie ma się co spieszyć, ostatnio aktualizowali MC889A PRO i teraz źle pokazuje szerokość N78 i chyba aktualizacje wycofali bo niektórzy mają starszą wersje gdzie pokazuje dobrze szerokość N78.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogadałem sobie z ChatGPT i wnioski są takie jakie tutaj przedstawiliśmy. Poprosiłem o napisanie tekstu do ZTE , gdybyś mógł to też napisz i może coś się ruszy w temacie.
"
Temat: Prośba o aktualizację oprogramowania ZTE MC888 – dodanie wsparcia dla pasma n28
Szanowni Państwo,
Posiadam router ZTE MC888 zakupiony bezpośrednio w sklepie ZTE, z oprogramowaniem w wersji BD_STDMC888V1.0.0B04. Zauważyłem, że w aktualnym firmware nie ma możliwości konfiguracji i obsługi pasma 5G n28 (700 MHz), które jest kluczowe dla mojego regionu ze względu na lepszy zasięg.
Z informacji dostępnych na forach i w dokumentacji wynika, że wersje MC888A i MC888D mają wsparcie dla tego pasma, natomiast mój model (wersja standardowa) tej funkcji nie posiada.
Chciałbym zapytać, czy istnieje oficjalna aktualizacja oprogramowania dla mojego modelu routera, która umożliwiłaby dodanie obsługi pasma n28? W przypadku braku takiej aktualizacji, czy przewidują Państwo jej wydanie w najbliższym czasie?
Pasmo n28 jest dla mnie istotne, ponieważ pozwoliłoby na stabilniejsze i szybsze połączenie 5G, zwłaszcza w miejscach o słabszym sygnale.
Z góry dziękuję za pomoc i informacje.
Z poważaniem,
[Twoje imię i nazwisko]
[Twój numer telefonu – opcjonalnie]
[Twój adres e-mail]"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SI mi przetłumaczyła na Angielski bo nie znam i wysłałem pod mobile@zte.com.cn oraz po Polsku przez Meta (ZTE Device), tam bot poprosił o numer IMEI który dopisałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytają gdzie kupiłem, imei i narodowość, jutro im odpiszę z potrzebnymi danymi...tak sobie myślę może mi przyślą nowy router A/D 😋
- « Poprzedni
- Następny »