- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hey.
Wiecie jak ustawić tv Sagemcom multi 4k na routerze z iptv? Potrzebuje konkretnych ustawień. PS mam ont. Pozdrawiam serdecznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie widzę manuala, to niewiele mogę pomóc. Generalnie szukaj opcji które wyglądają podobnie do tego o czym napisałem wcześniej. Rutingiem multicastów w tym cudzie zajmuje się IGMPproxy, to na pewno trzeba właczyć. Jeśli igmpproxy ma opcję zdefiniowania adresu sieci źródłowej to trzeba ustawić na 10.0.0.0/10. Jeśli nie ma to nie wiem co zrobić. Koniecznie zdefiniuj VLAN 839 z egress prio na 4, jeśli tego się nie da ustawić to też kicha.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4k multi Sagemcom a własny router. Pomożecie jak ustawić router?
Generalnie wszystko na ten temat zostało już napisane.
Potrzebujesz ustawić VLAN z ID 839 na WAN (tym samym WAN na którym ustwiłeś VLAN 35, ten z sesją PPPOE).
Następnie potrzebujesz na ruterze mieć obsługę rutingu pakietów multicast i protokołu IGMPv2, skonfigurowaną tak, żeby kierował pakiety idące z adresów 10/10 do twojego LAN.
Egress prio na VLAN 839 musi być ustawiony na 4.
I to wszystko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4k multi Sagemcom a własny router. Pomożecie jak ustawić router?
Cudy WR3600H
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie widzę manuala, to niewiele mogę pomóc. Generalnie szukaj opcji które wyglądają podobnie do tego o czym napisałem wcześniej. Rutingiem multicastów w tym cudzie zajmuje się IGMPproxy, to na pewno trzeba właczyć. Jeśli igmpproxy ma opcję zdefiniowania adresu sieci źródłowej to trzeba ustawić na 10.0.0.0/10. Jeśli nie ma to nie wiem co zrobić. Koniecznie zdefiniuj VLAN 839 z egress prio na 4, jeśli tego się nie da ustawić to też kicha.