Witam. próbuje ustawić strefę domowego internetu LTE i mam parę pytań bo mam z tym problem : Mam konto na usługi stacjonarne i do tego konta chciałem dołączyć konto na usługi mobilne aby ustawić strefę domową (z konta usług stacjonarnych nie mogę) kartę mam w routerze H... B315 muszę się od nowa rejestrować ? skoro mam już konto?
czytałem na forum i z samouczka ale nie dałem rady nie mogę znaleźć usług ekstra pewnie przez to że nie jestem zalogowany na konto z internetem mobilnym
Masz dwie opcje:
1) możesz założyć nowe konto do internetu mobilnego (zupełnie niezależnie)
2) może od razu połączyć nowe konto ze starym, wtedy z ekranu podsumowanie możesz wybrać opcję:
Ręczne ustawienie strefy nie jest konieczne. Obecnie powinna się aktywować przy pierwszym połączeniu z internetem z zakupionej karty sim. Jeśli pierwsze połączenie nie nastąpiło w miejscu gdzie ma być strefa, to wypadałoby ją zmienić.
Cześć @pawelchc ![]()
Z tego co piszesz wynika, że "utknąłeś" na p. 2 tej instrukcji. Na początek spróbuj zarejestrować osobne konto dla usług mobilnych
. Gdy już je utworzysz, powinno dalej pójść
.
Edit: o! Widzę, że @Piotrekk85 już o tym napisał wyżej (↑) w opcji (1) ![]()
1) możesz założyć nowe konto do internetu mobilnego (zupełnie niezależnie) do rejestracji potrzebny jest sms kartę mam w routerze mam ją przełożyć do tel.? chociaż wolał bym skorzystać z opcji drugiej z
2) może od razu połączyć nowe konto ze starym, wtedy z ekranu podsumowanie możesz wybrać opcję: nie mogę przejść logowania gdyż aby dodać konto trzeba się ponownie zalogować na nową usługę
Z tego co piszesz wynika, że "utknąłeś" na p. 2 tej instrukcji. tak korzystałem z tej instrukcji
W salonie sprzedawca powiedział że strefę muszę ustawić
jednak strefa się ustawiła dzisiaj automatycznie, pisze w sms'ach w routerze ale kont nie mogę powiązać
login tj nr "tel" karty sim ?
hasło tj kod abonencki 4 cyfry lub kod abonencki dla kontraktu 6 ost cyfr PUK?
wszystko się zgadza, sms przychodzi , odczytuje go z routera ale przerzuca mnie na strone chyba rejestracji i tam muszę podać nowy login? chciałbym logować się jednym, obecnego nie przyjmuje pisze że jest już zajęty
Musisz mieć inny login. Ale ten login będzie "na chwilę".
Po powiązaniu wystarczy że zalogujesz się na stacjonarne - będzie możliwość przełączenia się na internet mobilny bez ponownego logowania. Tak jak to widać na screenie co dałem wyżej.