Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ustawienie strefy internetu domowego LTE

pawelchc
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Witam. próbuje ustawić strefę domowego internetu LTE i mam parę pytań bo mam z tym problem : Mam konto na usługi stacjonarne i do tego konta chciałem dołączyć konto na usługi mobilne  aby ustawić strefę domową (z konta usług stacjonarnych nie mogę) kartę mam w routerze H... B315 muszę się od nowa rejestrować ? skoro mam już konto?

czytałem na forum i z samouczka ale nie dałem rady nie mogę znaleźć usług ekstra pewnie przez to że nie jestem zalogowany na konto z internetem mobilnym

11 ODPOW. 11
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Wiadomość zawiera obraz

Masz dwie opcje:

1) możesz założyć nowe konto do internetu mobilnego (zupełnie niezależnie)

2) może od razu połączyć nowe konto ze starym, wtedy z ekranu podsumowanie możesz wybrać opcję:

2017.08.29_14h43m20s_001.png

Ręczne ustawienie strefy nie jest konieczne. Obecnie powinna się aktywować przy pierwszym połączeniu z internetem z zakupionej karty sim. Jeśli pierwsze połączenie nie nastąpiło w miejscu gdzie ma być strefa, to wypadałoby ją zmienić.

Wiktor
Poziom 46, Zespół Nasz Orange

Wiadomość zawiera hiperłącze

Cześć @pawelchc Emotikon: Szczęśliwy

Z tego co piszesz wynika, że "utknąłeś" na p. 2 tej instrukcji. Na początek spróbuj zarejestrować osobne konto dla usług mobilnych Szczęśliwy mężczyzna. Gdy już je utworzysz, powinno dalej pójść Bardzo szczęśliwy robot.

Edit: o! Widzę, że @Piotrekk85 już o tym napisał wyżej () w opcji (1) Emotikon: Szczęśliwy

pawelchc

1) możesz założyć nowe konto do internetu mobilnego (zupełnie niezależnie) do rejestracji potrzebny jest sms kartę mam w routerze mam ją przełożyć do tel.? chociaż wolał bym skorzystać z opcji drugiej z 

2) może od razu połączyć nowe konto ze starym, wtedy z ekranu podsumowanie możesz wybrać opcję: nie mogę przejść logowania gdyż aby dodać konto trzeba się ponownie zalogować na nową usługę

pawelchc

Wiadomość zawiera hiperłącze

Z tego co piszesz wynika, że "utknąłeś" na p. 2 tej instrukcji. tak korzystałem z tej instrukcji

W salonie sprzedawca powiedział że strefę muszę ustawić 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Z poziomu routera (jak zalogujesz się na panel admina) możesz odczytać smsy. Jak wyjmiesz kartę, to połączenie się zerwie - więc tak się nie uda.

Druga opcja do użycie do rejestracji kodu abonenckiego - powinien być na umowie (jest to od 4 do 8 cyfr - to nie jest to samo co PIN do usług stacjonarnych).
pawelchc

jednak strefa się ustawiła dzisiaj automatycznie, pisze w sms'ach w routerze ale kont nie mogę powiązać 

login tj nr "tel" karty sim  ?

hasło tj kod abonencki 4 cyfry lub kod abonencki dla kontraktu 6 ost cyfr PUK?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Kod abonencki - ten 4 cyfrowy.
Nr telefonu - to numer dziewięciocyfrowy który jest nadany karcie. Powinien też być na umowie.

Login ustalasz sam przy pierwszej rejestracji. Jeśli w opcji 2 (wyżej) chcesz dodać konto, to wybierasz opcję że nie masz do konta loginu i hasła. Potem jako numer usługi wpisujesz dziewięciocyfrowy numer przypisany tej karcie.
pawelchc

wszystko się zgadza, sms przychodzi , odczytuje go z routera ale przerzuca mnie na strone chyba rejestracji i tam muszę podać nowy login? chciałbym logować się jednym, obecnego nie przyjmuje pisze że jest już zajęty

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Musisz mieć inny login. Ale ten login będzie "na chwilę".

Po powiązaniu wystarczy że zalogujesz się na stacjonarne - będzie możliwość przełączenia się na internet mobilny bez ponownego logowania. Tak jak to widać na screenie co dałem wyżej.