- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzanie smsów na stronie Orange
Witam. Czy jest możliwośc sprawdzenia smsów przychodzacych na moj numer za posrednictwem storny Orange ?? Przebywam obecnie za granica i moj numer jest tu nie aktywny a potrzebuje odczytac smsy potrzebne mi do wryfikacji przelewow!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzanie smsów na stornie Orange
Nie ma takiej możliwości - chyba że jestem niedoinformowany 😜
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czemu nie jest aktywny? stracił ważność bo nie było doładowań?
Spróbuj zadzwonić na infolinię z innego numeru na +48510100100 - przygotuj sobie numer seryjny karty sim - jest na spodzie karty sim. Może uda się reaktywować numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 cenne wskazówki, ja z posta przypuszczam że koleżanka ma nieaktywny roaming 😜
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sebastian2 jeśli masz założone konto na Mój Orange to tam możesz aktywować sobie roaming jeśli jest on wyłączony w Twojej ofercie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sugeruję jednak kontakt z infolinią, jest dostępna z zagranicy, a wydaje mi się że numer się przeterminował.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 masz rację, do aktywacji potrzebny jest kod abonencki oraz pewnie potwierdzenie smsem, teraz na spokojnie to przestudiowałem na Mój Orange. Ech.......to zostaje Ci tylko kontakt z BOK tak jak pisze nasz VIP @Piotrekk85 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale się rozpędziliście z tym brakiem aktywności karty. Oczywiście zgadzam się z tym, że przyczyna jest prozaiczna, nie aktywowanie roamingu i tyle.
Odpowiedź na pierwszą część pytania, postu jest taka, że "nie ma możliwości odczytania SMSów przez stronę Orange" jeżeli są wysłane na numer telefonu.
Natomiast przed laty, gdy pisałem SMSy ze swojego Multiboxa do kogoś w innej sieci, to odbiorca nie dostawał wiadomości z moim numerem tylko innym - podobnie jak z bramki - wtedy ten ktoś, odpowiadając na takiego SMSa pisał na ten numer i wiadomość wpadała do skrzynki Multiboxa - więc mogłem odczytać ją przez WWW.orange.pl.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sebastian2 a nie łatwiej zadzwonić do Banku i zmienić numer telefonu na aktualny, tzn ten aktywny którego używasz. Jeśli masz dostęp przez Internet do strony swojego Banku to takie dane powinno dać się edytować. Chociaż do zatwierdzenia edycji może być potrzebny również kod abonencki - więc......chyba zostaje Ci telefon do Banku i zmiana numeru przez weryfikację danych. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jedynie jest dla kont w Multiboxie nie powiązanych z numerem komórkowym (takie np. tylko na maila).