- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spamcop
@OskarZobacz koniecznie sprawdz czy nie ukradli ci hasla
I jeszcze tu SpamCop
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spamcop
Dziękuję.
Mail nie został wykradziony. W wiadomości zwrotnej dostaję informację, że blokowany jest adres IP, po którego sprawdzeniu okazało się, że należy do Wirtualnej Polski. Nie wszystkie moje e-maile nie są dostarczane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spamcop
@Oskar
postaraj się ustalić, czy problem z dostarczaniem wiadomości dot. tylko konkretnych adresów mail (np. nie dochodzą wyłącznie te adresowane na maile w domenie wp.pl), czy raczej ta sytuacja ma charakter losowy (do tego samego adresu maile raz dochodzą, raz nie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spamcop
Wiktor napisał(-a):
@Oskar
postaraj się ustalić, czy problem z dostarczaniem wiadomości dot. tylko konkretnych adresów mail (np. nie dochodzą wyłącznie te adresowane na maile w domenie wp.pl), czy raczej ta sytuacja ma charakter losowy (do tego samego adresu maile raz dochodzą, raz nie).
@Wiktor a ja zrozumiałem, że blokowane są te wysyłane przez niego, czyli maile @Oskara z domeny @wp.pl , raczej spytałbym jaki serwer adresata uznaje pocztę z wp za spam... Jak wiemy często zakwalifikowanie wiadomości do spamu powodowane jest użytym tematem wiadomości - jakieś słowa kluczowe, a jeszcze częściej mające człon Re, czyli odpowiedź... itp. zwroty dodawane przez program poczty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spamcop
Misiek62 napisał(-a):
@Wiktor a ja zrozumiałem, że blokowane są te wysyłane przez niego, czyli maile @Oskara z domeny @wp.pl , raczej spytałbym jaki serwer adresata uznaje pocztę z wp za spam...
Hm. To całkowicie inaczej niż ja . Ale to chyba może rozstrzygnąć tylko sam autor tematu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spamcop
1. Dziękuję za zainteresowanie tematem. Serwer od rana już nie jest na liście.
2. Maile blokowane były do adresata, z którym np. miesiąc temu mogłem pisać normalnie. Taka sytuacja przytrafiła mi się po raz pierwszy.
3. Wiadomości wysyłałem z Multi Box Orange, który korzysta z hostingu WP.
4. Adresat korzysta z hostingu Grupy KKI BCI.
5. Co zrobić, aby ponownie nie znaleźć się na liście Spamcop?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »