- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► W temacie uporządkowano etykiety i doprecyzowano tytuł - Moderator Wiktor ◄
Przydało by się dodanie dostępu do poczty e-mail w domenie orange.pl przez tę aplikację. Programy pocztowe na Androida, które przetestowałem, albo z niewiadomych przyczyn nie chcą działać (MS Outlook), albo są zwyczajnie kiepskie (standardowa aplikacja Google'a na telefon, aplikacja Samsung Focus itp.). Jak to rozwiązać?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gmail (oficjalny) działa, ale trzeba wybrać osobiste (pop3), jako login wpisać pełen adres email, a jako adresy serwerów mail.orange.pl
Tu jest przykładowo https://nasz.orange.pl/t5/Inna-oferta/Multibox-konto-e-mail/m-p/12730#U12751
Dodatkowo na wybranych telefonach trzeba wybrać akceptację wszystkich/niestandardowych certyfikatów.
Mogę wrzucić też dla smtp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
@Pietia-Piotr proponuję zgłoszenie tej propozycji jako pomysł w dziale "Pomysły", deklaruję, że poprę 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
Sądząc z recenzji użytkowników Orange Office raczej nie jest tym czego szukam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail w domenie orange.pl na androidowej apce
- Nazwa wyświetlana: nazwa opisująca nadawcę poczty; po wysłaniu e-mail’a taka nazwa pojawi się u odbiorcy wiadomości w polu: Od:
- Adres e-mail: login[nazwa], pod którą zarejestrowałeś się na portalu orange.pl: login@orange.pl
- Serwer poczty przychodzącej (POP3): mail.orange.pl
- Port POP3: 110
- Serwer poczty wychodzącej (SMTP): mail.orange.pl
- Port SMTP: 587
- Nazwa konta: login[nazwa], pod którą się zarejestrowałeś
- hasło
- Należy zaznaczyć: Serwer wymaga uwierzytelnienia (zakładka Serwery)
- Rodzaj serwera poczty przychodzącej (protokół używany do odczytu poczty): należy ustawić na POP3 (nie udostępniamy protokołu IMAP)
- Autoryzacja SMTP: TAK
Czy tak miałeś ustawione w swojej aplikacji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
Niezależna apka BlueMail - też działa. Wbudowane aplikacje w telefon - też o ile mają opcję na pop3.
Outlook - nie działa bo wymaga IMAP lub Exchange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
@Wojecieszko - dziękuję, ale to nie działa pod Outlookiem (przetestowałem i pewnie jest tak jak pisze @Piotrekk85). Wbudowany klient Androida działa z pocztą Orange, ale jest zwyczajnie kiepski. Co do reszty odpowiedzi - dobrze się dowiedzieć, że Orange, który tak (w reklamach) dba o nas - klientów - ma przestarzałą pocztę e-mail, która nie spełnia wielu standardów (a ileż to było reklamowego bicia piany przy ostatniej zmianie wyglądu interface, który notabene jest moim zdaniem zwyczajnie brzydki). Przed laty dokonałem fatalnego wyboru i nie chce mi się już zmieniać e-maila, który jest wymagany w wielu usługach i serwisach oraz jest zapisany u wielu moich znajomych i członków rodziny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta e-mail
@Pietia-Piotr Zaraz, ja chyba czegoś nie rozumiem. Jeśli piszesz o telefonie z androidem, to na 99 % masz w nim aplikację do poczty gmail... nawet jeżeli jeszcze nie założyłeś konta poczty w tej domenie, to z łatwością to zrobisz... w drugim kroku możesz dodać w tej aplikacji, a także przez dostęp do konta WWW, pobieranie poczty z innej skrzynki... w trakcie jego dodawania określasz że jest to osobiste (POP3) - jak wcześniej pisał @Piotrekk85, podajesz hasło , później trzeba poustawiać tak jak podał @Wojcieszko i konto zostanie skonfigurowane... Działa, przed chwilą sprawdziłem na swoim telefonie.
- « Poprzedni
- Następny »