► W temacie uporządkowano etykiety i doprecyzowano tytuł - Moderator Wiktor ◄
Przydało by się dodanie dostępu do poczty e-mail w domenie orange.pl przez tę aplikację. Programy pocztowe na Androida, które przetestowałem, albo z niewiadomych przyczyn nie chcą działać (MS Outlook), albo są zwyczajnie kiepskie (standardowa aplikacja Google'a na telefon, aplikacja Samsung Focus itp.). Jak to rozwiązać?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Gmail (oficjalny) działa, ale trzeba wybrać osobiste (pop3), jako login wpisać pełen adres email, a jako adresy serwerów mail.orange.pl
Tu jest przykładowo https://nasz.orange.pl/t5/Inna-oferta/Multibox-konto-e-mail/m-p/12730#U12751
Dodatkowo na wybranych telefonach trzeba wybrać akceptację wszystkich/niestandardowych certyfikatów.
Mogę wrzucić też dla smtp.
@Pietia-Piotr proponuję zgłoszenie tej propozycji jako pomysł w dziale "Pomysły", deklaruję, że poprę ![]()
Sądząc z recenzji użytkowników Orange Office raczej nie jest tym czego szukam.
Czy tak miałeś ustawione w swojej aplikacji?
@Wojecieszko - dziękuję, ale to nie działa pod Outlookiem (przetestowałem i pewnie jest tak jak pisze @Piotrekk85). Wbudowany klient Androida działa z pocztą Orange, ale jest zwyczajnie kiepski. Co do reszty odpowiedzi - dobrze się dowiedzieć, że Orange, który tak (w reklamach) dba o nas - klientów - ma przestarzałą pocztę e-mail, która nie spełnia wielu standardów (a ileż to było reklamowego bicia piany przy ostatniej zmianie wyglądu interface, który notabene jest moim zdaniem zwyczajnie brzydki). Przed laty dokonałem fatalnego wyboru i nie chce mi się już zmieniać e-maila, który jest wymagany w wielu usługach i serwisach oraz jest zapisany u wielu moich znajomych i członków rodziny.
@Pietia-Piotr Zaraz, ja chyba czegoś nie rozumiem. Jeśli piszesz o telefonie z androidem, to na 99 % masz w nim aplikację do poczty gmail... nawet jeżeli jeszcze nie założyłeś konta poczty w tej domenie, to z łatwością to zrobisz... w drugim kroku możesz dodać w tej aplikacji, a także przez dostęp do konta WWW, pobieranie poczty z innej skrzynki... w trakcie jego dodawania określasz że jest to osobiste (POP3) - jak wcześniej pisał @Piotrekk85, podajesz hasło , później trzeba poustawiać tak jak podał @Wojcieszko i konto zostanie skonfigurowane... Działa, przed chwilą sprawdziłem na swoim telefonie.