Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Multi Box i problemy

ROZWIĄZANE
Anonim
Nie dotyczy

Multi Box i problemy

Piotrekk85 napisał(-a):
Stop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po co modyfikujesz wcześniejsze ustawienia?

Reasumując, tak, jak było, tak ma być?

To dlaczego te DNS-y mnie prześladują? Sprawdzę i jak co, to zacznę konfigurację od podstaw. Wychodzi więc na to, że instrukcja na stronie OPL jest do bani.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Multi Box i problemy

A podaj link gdzie znalazłeś instrukcję by modyfikować dnsy jak pobrałeś konfigurację kilka dni temu smsem.
Anonim
Nie dotyczy
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Multi Box i problemy

Okej.
Ale Ty modyfikujesz coś innego (już stworzone profile internetowe - to robiłeś jakiś tydzień temu). Czy w dobre zakładki wchodzisz w telefonie?

Anonim
Nie dotyczy

Multi Box i problemy

Wiadomość zawiera obraz

@Piotrekk85, ja nie widzę w telefonie innych zakładek, które by konfigurowały do połączeń internetowych aniżeli w Menu ikonka E-mail> 8 pozycja Ustawienia>6 poz.Profil trans.danych>WAP Orange GPRS, poniżej Orange MMS i niżej Orange INTERNET, oraz mało chyba istotne-Bez nazwy. Wszystkie one mają Zapisz (jeżeli konkretną zaznaczysz) a potem są dostępne opcje w każdej z nich:Edytuj:Utwórz;Usuń;Usuń kilka, które mają opcję Wybierz, albo dajesz Wstecz. Ustawienia w telefonie, o których wspominamy, robiłem dokładnie tydzień temu i dzisiaj jeszcze raz, bo coś było nie halo bez mojego udziału. Każda z trzech konfiguracji oznaczona na zielono była potwierdzana każdorazowo dwoma smsami(w sumie 6 smsów), bo tak jest na stronie konfiguracji pomyślane. Czwarta ma tylko opis i to trzeba sprawdzić, lub ewentualnie zmienić ręcznie, jak opisałem w początku posta. Coś zrobiłem wbrew temu? Pomijając dzisiejszą próbę zmiany niektórych ustawień, którą zastopowałeś.

4 konf.PNG

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Multi Box i problemy

A jak wchodzisz w email, zanim wybierzesz ustawienia - jakie masz opcje?
Anonim
Nie dotyczy

Multi Box i problemy

Piotrekk85 napisał(-a):
A jak wchodzisz w email, zanim wybierzesz ustawienia - jakie masz opcje?

Skrzynka e-mail;Elementy wysłane;Skrzynka nadawcza;Wersje robocze;Moje katalogi;Skrzynka spamu i dopiero Ustawienia i cały opis z poprzedniego posta. Teraz pojawił mi się komunikat:'Upłynął limit czasu połączenia z serwerem poczty e-mail". Jest wkurzający, bo krótki czas. Jakaś dodatkowa podpowiedź do tego komunikatu? Kliknę OK to co chwila mi się zaświeca ekran, no może jak tam jestem.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Multi Box i problemy

Brakuje opcji Konta lub Moje Konta. Jutro poszukam gdzie się to zgubiło.
Anonim
Nie dotyczy

Multi Box i problemy

Piotrekk85 napisał(-a):
Brakuje opcji Konta lub Moje Konta. Jutro poszukam gdzie się to zgubiło.

Gdzieś tam chyba zdaje mi się, że są. Do jutra-dobranoc i dziękuję za dziśEmotikon: Bardzo szczęśliwy

Znalazłem dzisiaj i po konfiguracji Multi Boxa chyba zostały ukryte. Są jeszcze ustawienia w ikonce Wiadomości>Ustawienia>MMS>Profil trans. danych, oraz w tej samej ikonce Wiad. sieciowe>Aktywacja/Wył., ale to chyba nie ma znaczenia. Jest jeszcze ikonka Ustawienia>Sieć/Wybierz>Profile trans.danych>1 Profil trans. danych>2 Ustawienia VOD. No i wspominana ikonka E-mail z profilami transmisji danych. Pewnie każda ikonka musi mieć inne ustawienia, czyli albo WAP Orange GPRS, albo Orange MMS, albo Orange INTERNET. Bo każda ikonka takie opcje ma.