- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kwota do zapłaty w Mój Orange, bez faktury, bez żadnego wyjaśnienia.
Kolejny niezbadany pomysł MO.
Okres rozliczeniowy mam od 6go. Wczoraj było pusto a dziś nagle jakaś FV na 49,99 - bez opisu, bez miesiąca. Nie mam pojęcia co tu się dzieje. Kwota nie jest zgodna z czymkolwiek co miałbym do zapłacenia...
Infolinia nie wie i też widzi tylko kwotę, ale nie jest jej w stanie wyjaśnić. Jakieś podpowiedzi?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura z kwotą od czapy, bez żadnego wyjaśnienia.
To zrobić reklamację, bo nic innego się nie wymyśli 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Infolinia odradza składanie reklamacji i zaleca czekanie, ale miałem nadzieję, że ktoś jednak wie o co chodzi albo się spotkał z podobnym problemem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba jasno napisałem, ale rób jak chcesz i licz się z tym, że będziesz musiał zapłacić tą kwotę 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cóż, będę ją musiał zapłacić w każdym przypadku, nawet gdyby O uznał że jest nieprawidłowa to i tak rozliczą ją dopiero z kolejną fakturą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash jeśli zapłacisz o tak się rozliczyć, a tylko nad płacisz na rzecz kolejnej faktury.
Warto jednak wiedzieć za co to jest, gdyż jeśli to nie zostanie anulowane, to będzie nadużycie, skoro obciążają, a niewiadomo za co..no nic na taką kwotę mi się nie kojarzy.
Nie masz nic na raty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nic a nic, tylko Love Mini. Chciałoby się żeby jednak operator musiał opisywać faktury, a nie tylko pierwsze po zalogowaniu wyświetlał: "DO ZAPŁATY: 49,99". Ja wiem, że składam dużo reklamacji ale uzasadnionych! Nawet ostatnio mi odszkodowanie rekompensatę i przeprosiny przesłali, więc mam nadzieję, że to nie jest w ramach odwetu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jaja. No jakbym chciał, to tego nie idzie zmyślić. Orange, chylę czoła i od dziś już nie nazywam Was "O".
To samo co powyżej wynosiło 49,99 nagle wynosi 121,95.
Bo tak.
Aaaaaaalllleee.....
Cicho. Tak. Płać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na FAKTURZE musi być napisane za co ona jest.
Jeśli się z nią nie zgadzasz, to składasz reklamację.
Błędy się czasem zdarzają, ale nigdy nie ma tak, żeby na fakturze nie było napisane za co ona jest wystawiona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No błędy się czasem zdarzają.
A w moim przypadku za każdym razem (przyspieszenie z 600Mbps do 1Gpbs, przyspieszenie do 2Gbps, otrzymanie ONT, przejście na 8Gbps+Abonament) to jest jakaś walka z wiatrakami. I tak, wiem że i tak nie wygram, ale po drodze dokumentuję jak to wygląda dla rozrywki i ostrzeżenia przyszłych chętnych 🙂
Dla przykładu, jeszcze 1 okres rozliczeniowy nie minął a przejście z 2Gbps na 8Gbps+Abo już wymagało tylu działań (a to tylko te, które widać na MO, bo całej masy dodatkowych związanych np z tym, że O wspaniałomyślnie uruchomił Abo na 15 dni przed terminem umowy, ale zapomniał uruchomić dodatkowe usługi już po terminie wejścia w życie umowy, co wygenerowało zestaw dodatkowych problemów nie wspomnę:
W temacie: na razie nie ma treści faktury, nie ma czasu za jaki jest wystawiona, jest kwota do zapłaty, która zmienia się z godziny na godzinę.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »