Witam,
Kiedy sprawdzam imei w bazie orange w mailu zwrotnym dostaje jakieś "krzaczki" i inne znaczki zamiast treści, która jeszcze parę dni temu była widoczna. Chodzi o odpowiedź w sprawie numeru imei gdzie sprawdzamy czy jest w ratach. Od kilku dni niezależnie czy korzystam z kompa czy telefonu, kilka nr imei - w odpowiedzi dostaję "zepsute maile". Zgłaszałem wczoraj na infolinii i na czacie ale to dalej nie działa. Czy u was to działa normalnie?
na infolinii żebym wyczyścił ciasteczka choć mówiłem, że różne urządzenia i nie ma to znaczenia
a potem sprawdzili numer imei ręcznie, zastrzegając, że nie mogą mi wiele powiedzieć bo mogę sprawdzać tylko "Swój" imei![]()
na czacie podziękowali za zgłoszenie i napisali, że przesłali dalej. Ale minął jeden dzień i dalej to nie działa, więc chcę tylko wiedzieć czy inni ludzie też mają taki błąd czy tylko na moich urządzeniach i mailach jest ten problem - co na 99% wykluczam. A jeśli to błąd systemowy to jest on dosyć poważny i już dawno powinien być rozwiązany.
czy ktoś mógłby wrzucić tutaj jakikolwiek imei i sprawdzić co dostanie w odpowiedzi? Czy to krzaczki czy normalny email z informacją odnośnie rat?
https://www.orange.pl/zobacz/weryfikacja-imei
@KlientOrange756sprawdziłem, też są krzaczki. To ich awaria. Też to zgłoszę to poważniej potraktują.
Zgłosiłem ten problem. Poinformuję Was, jak wszystko wróci do normy.
Przepraszamy za usterki
Marku dzięki, problem krzaczków został rozwiązany tak jak pisałeś ale jeśli mogę to zgłoszę jeszcze jedną uwagę - może uda Ci się pomóc ponownie. Otóż wiadomości wracają z wynikami ale te wyniki nie są niestety prawdziwe. Urządzenia ratalne wracają z informacją, że są z orange ale właściciel moze je sprzedać - tak jak byłyby spłacone. To jest poważny błąd, sprawdzałem też urządzenia, które zostały zablokowane wcześniej i zwrotka jest taka sama. Jeśli masz jakiś numer imei ratalny możesz sam to sprawdzić. Niestety te błedne komunikaty mogą wprowadzać ludzi, którzy chcą kupić telefon z drugiej ręki w błąd, po zakupie jeśli urządzenie zostanie zablokowane zostaną z ręką w nocniku, a kto będzie winien tej sytuacji? Bo zakładam, że Orange po takiej sytuacji będzie odpowiadał, że to był błąd i nic nie mogą zrobić..
Wydaje mi się, że sprawa jest znacznie wyższej wagi niż krzaczki![]()