Nie można wyświetlić tego widżeta.

Krzaczki zamiast odpowiedzi w sprawie numeru imei ze strony Orange

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 9
  • 0

Witam,

Kiedy sprawdzam imei w bazie orange w mailu zwrotnym dostaje jakieś "krzaczki" i inne znaczki zamiast treści, która jeszcze parę dni temu była widoczna. Chodzi o odpowiedź w sprawie numeru imei gdzie sprawdzamy czy jest w ratach. Od kilku dni niezależnie czy korzystam z kompa czy telefonu, kilka nr imei - w odpowiedzi dostaję "zepsute maile". Zgłaszałem wczoraj na infolinii i na czacie ale to dalej nie działa. Czy u was to działa normalnie?

6 ODPOW. 6

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 495
  • 1892
  • 7

@KlientOrange756, ale co Ci powiedzieli przy zgłoszeniu? Jeśli faktycznie problem występuje poczekaj na naprawę.

• 3
  • 9
  • 0

na infolinii żebym wyczyścił ciasteczka choć mówiłem, że różne urządzenia i nie ma to znaczenia:) a potem sprawdzili numer imei ręcznie, zastrzegając, że nie mogą mi wiele powiedzieć bo mogę sprawdzać tylko "Swój" imei:)
na czacie podziękowali za zgłoszenie i napisali, że przesłali dalej. Ale minął jeden dzień i dalej to nie działa, więc chcę tylko wiedzieć czy inni ludzie też mają taki błąd czy tylko na moich urządzeniach i mailach jest ten problem - co na 99% wykluczam. A jeśli to błąd systemowy to jest on dosyć poważny i już dawno powinien być rozwiązany.

• 3
  • 9
  • 0

czy ktoś mógłby wrzucić tutaj jakikolwiek imei i sprawdzić co dostanie w odpowiedzi? Czy to krzaczki czy normalny email z informacją odnośnie rat?

https://www.orange.pl/zobacz/weryfikacja-imei

• 495
  • 1892
  • 7

@KlientOrange756sprawdziłem, też są krzaczki. To ich awaria. Też to zgłoszę to poważniej potraktują.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7164
  • 29302
  • 232

Wygląda na zzipowany html, ale tylko wygląda, nie daje się tego odkodować w znany mi sposób.

• 373
  • 1321
  • 8

Jakiś problem z kodowaniem.