04.12.2017 podjąłem próbę migracjii ze starego Mój Orange na nowy. Konieczność podania nowego loginu i hasła jest trochę dziwna (próba wyczyszczenia starych i nieużywanych?) ale podałem, zapisałem na kartce i.. po 5 minutach patrzenia na obracający się pomarańczowy kwadracik wchodzę na chat z konsultantem: potwierdza, że są problemy techniczne i na razie nie do końca działa. OK. Dziś tj. 05.12.2017 próba logowania: wpisuję stare dane i podaje, że już jestem zarejestrowany w nowym Mój Orange. Super! Podaję dane z kartki - wpisano niepoprawne dane. Klikam przypomnij hasło, wpisuję e-mail. Po 10 min próbuję drugi raz bo w skrzynce pusto. Trzeci - to samo. Znowu chat: konsultant każe sprawdzić w spamie - ale jest pusto, w końcu pisze, że na maila z hasłem mogę czekaćdo 24h ! Pocztą wysyłają?! Po 5 godzinach dalej pusto. Dzwonię na infolinię - pani kieruje na *900 Orange Expert. Po 5 minutach słuchania muzyki stwierdziłem, że taniej będzie kupić płytę Beatlesów.
Klient biznesowy z 4 usługami Orange został właśnie pozbawiony dostępu do konta. Gratuluję partactwa.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Bardzo przepraszamy Was za niedogodności i problemy. To bardzo trudny dla nas proces gdzie próbujemy uporządkować zaszłości z kilkunastu ostatnich lat związanych z rozdzielnymi systemami dla usługi mobilnych i stacjonarnych. Staramy się je usuwać jedne za drugą ale skala migracji jest bardzo duża a ze względu na zakres uprawnień na nowym koncie nie możemy po prostu zrobić migracji z jednego konta na drugie.
Natomiast bardzo dziękujemy za wszystkie informacje które pomagają nam w usunięciu problemów i przepraszam jeśli ktoś dostał informację aby pomocy szukać u orange ekspert. To rzeczywiście nie tędy droga. Najlepszym kanałem będzie tutaj chat aczkolwiek też nie wszystkie problemy rozwiążemy od ręki.
maciejnet napisał(-a):
Podobnie i ja nie mogę dostać się do swojego konta. Kody na mail nie docierają. Ktoś coś wie?
@maciejnet, adres mailowy aktywny, z czasu rejestracji konta? Jeżeli tak, to są problemy, do których my, użytkownicy wiedzy takowej nie posiadają. Jeżeli usunięte konto z rejestracji, to problem jeszcze większy. Dziwne, że dotyka klientów, którym przenoszą stare konta do NMO. U mnie było łatwiej, bo z bety:

A najgorsze jest to, że nie da się założyć kont do usług jeszcze raz, bo podaje, że istnieją. Sytuacja jest więc patowa, utrata dostępu do (nie)Mój Orange jest trwała i nieodwracalna. Będąc klientem tej firmy od kilkunastu lat (na simie jest jeszcze napis Idea) stwierdzam, że ogólny poziom obsługi klienta sięgnął dna.
Bardzo przepraszamy Was za niedogodności i problemy. To bardzo trudny dla nas proces gdzie próbujemy uporządkować zaszłości z kilkunastu ostatnich lat związanych z rozdzielnymi systemami dla usługi mobilnych i stacjonarnych. Staramy się je usuwać jedne za drugą ale skala migracji jest bardzo duża a ze względu na zakres uprawnień na nowym koncie nie możemy po prostu zrobić migracji z jednego konta na drugie.
Natomiast bardzo dziękujemy za wszystkie informacje które pomagają nam w usunięciu problemów i przepraszam jeśli ktoś dostał informację aby pomocy szukać u orange ekspert. To rzeczywiście nie tędy droga. Najlepszym kanałem będzie tutaj chat aczkolwiek też nie wszystkie problemy rozwiążemy od ręki.
Zgłoszenie było już złożone przez czat 6.12.2017. Jak dotąd stan konta bez zmian.
Po miesiącu odzyskałem dostęp.
Dzięki @Uzytkownik, że dałeś nam tutaj znać
... Mamy nadzieję, że nowa odsłona serwisu Mój Orange przypadnie Ci do gustu.
O tym jakie są różnice możesz przeczytać tutaj
.
[edit] jeszcze mały apel ;-). Jeśli uważasz, że któraś z udzielonych tu podpowiedzi okazała się pomocna, to - śmiało! - zachęcam do jej oznaczenia. Szczegóły poniżej
: