Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dlaczego w mój Orange jest inna nazwa użytkownika

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

1. W mój Orange w aplikacji jest inna nazwa użytkownika niż na umowie. Nie ma tam też danych mojej firmy - wygląda na to że to konto indywidualne ale jest napisane że firmowe . W salonie nikt nie umiał mi pomóc. Mówili - w ogóle pani nie widzimy ani pani umowy. Proszę dzwonić na infolinię 
7 ODPOW. 7

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2732
  • 11269
  • 110

Cześć @Elwmar 

a jaka nazwa użytkownika i dane widnieją jak zalogujesz się na Mój Orange poprzez stronę www https://www.orange.pl/twojekonto/zaloguj

Pozdrawiam 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6638
  • 27255
  • 217

@Elwmarnapisał(-a)
  1. W mój Orange w aplikacji jest inna nazwa użytkownika niż na umowie. Nie ma tam też danych mojej firmy - wygląda na to że to konto indywidualne ale jest napisane że firmowe . W salonie nikt nie umiał mi pomóc. Mówili - w ogóle pani nie widzimy ani pani umowy. Proszę dzwonić na infolinię 

Na NO jeszcze bardziej niż w "salonie" nie widzimy tych danych. Dzwoniłeś na tę infolinię czy nie? Obawiam się, że inaczej tego nie załatwisz.

BTW: czy problem dotyczy tylko aplikacji MO, czy też danych wyświetlanych na portalu MO? W przypadku aplikacji czasem pomaga potraktowanie jej agresywnie (czyszczenie danych, reinstalacja, etc.) ale to co ona wyświetla to generalnie jest loteria. Co oczywiście nie oznacza że nie należy problemu zgłaszać. Rekordziści oczekiwali na naprawę obsługi konta przez aplikację ponad pół roku. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i dużą dozę asertywności.

Natomiast jeśli problem jest także w portalu MO, to sprawa jest poważniejsza, ale paradoksalnie powinna być naprawiona szybciej. W przeciwieństwie do aplikacji, portal nie jest opcjonalny i musi działać (zgodnie z umową).

Podsumowując: dzwoń i domagaj się tego co Ci się należy. Będę trzymał kciuki żeby Ci się udało.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3337
  • 8053
  • 150

@Elwmar , ale dane są na inną osobę (obcą)?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

@Elwmar  pytanie, czy dane są abstrakcyjne, czy PESEL , adres itp się nie zgadzają? Czy na tą osobę ( jeśli znasz) zakładane było konto MO? 

Bez takich informacji trudno jest foolwoek doradzić prócz telefonu na infolinię.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

jest moje nazwisko panieńskie ( skąd w ogóle?) i nie ma nazwy firmy. wszystko wskoczyło automatycznie. już żałuję że przeniosłam numer a przede mną jeszcze dwa lata...

Nie ma tych danych które mają widnieć na fakturze czyli nazwy firmy i adresu firmy. Jest za to moje imię oraz nazwisko panieńskie. Coś musiało wskoczyć automatycznie - wiele lat temu byłam w orange. Widocznie wtedy mieli takie dane i wskoczyło. Nie jest to mój problem - chcę żeby to rozwiązano

______

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

@Elwmar  zassalo jakieś dane stare i podstawiło. Zglazaj do korekty. Informuj 

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

To trochę standard, o aktualizację danych proszę od jakiś 6-8 lat i nikt nie potrafi poprawić tak podstawowych rzeczy jak np. adres email... coś musi być na rzeczy bo jak tylko dzwoni konsultant z ofertą przedłużenia to poddaje się natychmiast gdy proszę o poprawienie najpierw danych i UMOŻLIWIENIE korzystania np z mój orange.

Dostałem lepszą ofertę cenową od innego operatora więc problem zaraz sam się rozwiąże. Przestało mnie bawić lewactwo orange.