Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości otwarcia/wydruku w Acrobat Reader faktury z pliku PDF pobranego z MO

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 355
  • 2230
  • 0

Brak możliwości otwarcia/wydruku w Acrobat Reader faktury z pliku PDF pobranego z MO

@Samotnicknapisał(-a)

@bluesmanniaki Porównaj atrybut „PDF wyprodukowany przez” z poprzednimi dokumentami.

porównałem, przed sierpniem 2023 było: PReS Connect 2019.2.0.61422

tylko jaki z tego wniosek?

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2295
  • 10950
  • 91

@bluesmanniaki Wniosek z tego płynie taki, że zmiana biblioteki używanej do generowania wydruków powoduje błędy podczas otwierania faktur w AR. Możesz spróbować złożyć zgłoszenie techniczne, podając znalezione przez Ciebie zależności.

• 355
  • 2230
  • 0

@Samotnicknapisał(-a)

@bluesmanniaki Wniosek z tego płynie taki, że zmiana biblioteki używanej do generowania wydruków powoduje błędy podczas otwierania faktur w AR. Możesz spróbować złożyć zgłoszenie techniczne, podając znalezione przez Ciebie zależności.

To to są nazwy bibliotek?!

ORANGE POLSKA S A using ABCpdf
PReS Connect 2019.2.0.61422

Zgłosiłbym ale czekam że może ktoś jednak tu potwierdzi, że też tak ma! Wolę nie robić zamieszania bez upewnienia się, że to nie moje środowisko komputerowe jest powodem...

• 355
  • 2230
  • 0

Poszukiwany/poszukiwana do przetestowania problemu z plikiem PDF z fakturą z Orange!

To jest prosta sprawa, na pewno potraficie 🙂

Ps. O ile ten post będzie widać... 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6527
  • 26759
  • 217

Mogę napisać tyle, że na Androidzie nic takiego się nie dzieje, Adobe Acrobat normalnie otwiera faktury z MO.

W windowsach używam innego czytnika i wolałbym nie instalować AR, ale jeśli ci zależy to mogę stworzyć sobie jakieś środowisko testowe i sprawdzić.

• 355
  • 2230
  • 0

Na Androidzie nigdy nie próbowałem, zresztą w telefonie nie mam AR 😉

Jak masz czas i możliwości... przez to kulawe forum to moją prośbę chyba mało kto widzi 😞

• 355
  • 2230
  • 0

Jakoś nikt się nie garnie się do pomocy, załóżmy że to wina wadliwie działającego forum 😉

Ale... @j131 @Samotnick @Piotrekk85 @tolek @ UWAGA, UWAGA, aktualizacja problemu!

Okazało się, że do tej pory zawsze otwierałem PDF klikając na niego w "Eksploratorze plików" i wtedy pomimo otwarcia w AR po 1-2 sekundach zamykał się nie reagując na nic. Natomiast(!) gdy najpierw otworzyłem AR ("pusty") a dopiero potem w nim wybieram w Menu opcję "Otwórz" to otwiera plik i nie zamyka, mogę normalnie przeglądać, drukować... Cuda, panie, cuda 🙂