- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox10 co chwile rozlacza
Przede wszystkim spokój, nie denerwuj się. Pod drugie ustal co właściwie nie działa: połączenie Twojej sieci z internetem, czy połączenie wewnątrz Twojej sieci. Twoja sieć zaczyna się od FB10, ale telefon może korzystać z internetu także omijając Twoją sieć zupełnie - poprzez dane komórkowe.
Generalnie wykonawca, ten kto przyniósł i podłaczył FB10 powinien był pokazać ci na nim że wszystko działa poprawnie, jeśli tego nie zrobił to nie powinieneś był niczego mu podpisywać. Jeśli zrobił, to trzeba by powtórzyć jego test.
Jak dostać się do panelu sterowania FB10 to powinieneś wiedzieć, ale generalnie jeśli z przeglądarki spróbujesz wejść na jego adres prywatny (powinien być wyraźnie napisany na naklejce znajdującej się na FB10), to dalsze poruszanie się po menu powinno być w miare intuicyjne. Nie mam tego modemu więc nie pomogę w szczegółach, ale jeśli trzeba to ktoś z kolegów pokaże konkretne miejsca w menu w które trzeba zajrzeć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
generalnie po prostu zrywa połączenie, nie przez niski zasięg, tylko po prostu wywala połączenia routera z nie wiem czym, chwile podziała i potem jest lipa.
W apce wygląda to teraz tak - czemu ten orange na środku jest z czerwonym krzyżykiem, skoro wifi rzekomo działa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sofcik w przeglądarce adres 192.168.1.1 i hasło które ustaliłeś przy pierwszym uruchomieniu, bądź defaultowy z naklejki
Tam w ustawieniach masz status linii
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widzę że nie rozumiesz o czym mowa. W tej sytuacji pozostaje ci czekanie na rozwiązanie problemu przez operatora. Skoro zgłosiłeś awarię, to muszą ją naprawić. Najlepiej nic już sam nie kombinuj tylko czekaj na technika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co tu dużo pisać, technik odwalił robotę i teraz trzeba to poprawić, mi sprawdził internet na pc i laptopie, wszystko działało zgodnie z umową i dopiero ją podpisałem 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@sofcik mówiłem Ci że miałeś położyć rurę osłonową to nie posłuchałeś i teraz przez tą rurę Ci nie działa 😂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »