Zmiana dostępnych usług w trakcie trwania umowy - zrób to sam.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2661
  • 12524
  • 77

Jeżeli coś w Twoim pakiecie usług Ci nie odpowiada możesz to zmienić np. dodać usługę, lub zmodyfikować jej parametry. W niektórych przypadkach nawet dodać drugi światłowód. Wszystko możesz łatwo zrobić w aplikacji Mój Orange nowa umowa zastąpi obecną, a Ty nie musisz płacić żadnych kar za zerwanie umowy:

1. W aplikacji MO wybierz zakładkę "Sklep".

2. Wybierz internet jaki Cię interesuje (światłowód, lub mobilny)

3. Kliknij "Zmień lub przedłuż"

4. W niektórych przypadkach pokaże się opcja dokupienia drugiego światłowodu:

Screenshot_2026-06-17-15-11-31-815_pl.orange.mojeorange.jpg

5. Wybierz "Chcę zmienić, to co mam"

6. Aby jak najlepiej dla siebie skonfigurować ofertę, przesuń do końca w prawo i kliknij "Skonfiguruj od nowa"

Screenshot_2026-06-17-14-52-12-564_pl.orange.mojeorange.jpg

7. Wtedy już możesz dobierać i układać ofertę:

Screenshot_2026-06-17-14-52-46-059_pl.orange.mojeorange.jpg

 Miłego modyfikowania 😉

12 ODPOW. 12

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3341
  • 18164
  • 90

Poradnik pomocny dla nas, wątpię by zainteresował wszystkich, gro nie czyta takich poradników, ciekawe czemu 🤔

• 2661
  • 12524
  • 77

@IreneuszCD  bo ludzie niestety w dzisiejszych czasach wolą narzekać, że mają problem, zamiast go rozwiązać☹️

• 3341
  • 18164
  • 90

To się nazywa postawa bierna, gro tak się zachowuje, czasem mnie to wkurza, ale każdy powinien trochę się wysilić, dlatego unikam niektórych tematów 😎

• 2661
  • 12524
  • 77

@IreneuszCD,  a może jednak komuś się to moje pisanie przyda. Spróbować zawsze można. Nawet tutaj już było kilka tematów poruszającą tę kwestię.

• 3341
  • 18164
  • 90

Mi na pewno się przydadzą takie poradniki i pewnej części forum 👍 😎

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 313
  • 1565
  • 6

Poradnik ciekawy i pomocy dla osób, które chcą modyfikować ofertę bez konieczności czekania na zakończenie obecnej. Oczywiście jeśli mają taką opcję na swoim koncie.

Być może ludzie nie wiedzą albo mają obawy. Już wcześniej w Mój Orange widziałem opcję modyfikacji oferty. Tylko człowiek często ma głowie, że już ma jedną ma i obawia się kary za jej zerwanie 😁  

Potwierdzam, szybko i sprawnie dało się wprowadzić zmiany. Przy okazji zyskało się kilka miesięcy za free. A nowa umowa zastąpiła poprzednią. Teraz sam będą polecał znajomym taką opcję.

• 2661
  • 12524
  • 77

@szewol , myślę, że to wynika z niewiedzy, bo tu niczego nie zrywasz. Cieszę się, że się przydało 👍

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10106
  • 42584
  • 349

@Glutnapisał(-a)

@szewol , myślę, że to wynika z niewiedzy, bo tu niczego nie zrywasz. Cieszę się, że się przydało 👍

Dla mnie poradnik niestety nie działa - apka wyświetla mi tylko niepokojącą informację że usługa jest już pod tym adresem niedostępna i proponuje zamówienie rozmowy z konsultantem. Tak więc funkcjonalność ta jest kulawa. Po co mnie straszy, skoro umowa ważna jeszcze ponad rok?

BTW: zdaje się że uzyskanie przedłużenia na VoIP będzie bardzo trudne jeśli w ogóle możliwe w 2027.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 716
  • 1380
  • 5

To jakis uxowy potworek. Gdyby nie ten poradnik w zyciu bym tam nie dotarł a troche klikam. Potrzene zmiany.