- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda zerwanie umowy przed czasem. Koniec umowy mam na 19.09.2019,a umowa została podpisana w 2017 Internet+telefon stacjonarny. Czy kwota jaka jest pokazana na moim koncie w zakładce umowy to kwota ostateczna? wychodzi 270zł i czy ona zmniejsza się z każdym miesiącem? Czy jest to tylko część kwoty?, a ostatecznie wyjdzie że jest to 3 razy więcej. I czy czy ktoś zrywał umowę jako osoba pisemnie uprawniona?. Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko warto policzyć co się opłaca bo czasem kara jest niższa niż suma opłat, czasem na odwrót. Też nie wiem czy macie komórki w Orange (i ew. powiązane ze stacjonarnymi usługami jakieś rabaty).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zerwanie umowy przed czasem,koszty
2) Czy internet i stacjonarny telefon są w pakiecie czy jako oddzielne uslugi?
3) "czy ktoś zrywał umowę jako osoba pisemnie uprawniona?" mógłbyś to napisać innymi słowami, bo nie wiadomo o co chodzi.
Na forum możesz uzyskać tylko ogólne informacje, jak chcesz konkretów, podpytaj na czacie lub infolinii http://orange.pl/kontakt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2. Nie jestem pewien,ale chyba w pakiecie jest to internet adsl więc chyba jedno nie może być bez drugiego.
3. Chodzi mi o to że nie jestem właścicielem telefonu i nie ja podpisywałem umowę, kilkukrotnie podpisywałem aneks do umowy i z upoważnieniem właściciela,ale nie wiem jak to wygląda przy rozwiązaniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli jesteś wpisany w systemach Orange jako reprezentant lub masz pełnomocnictwo notarialne, to nie będzie problemu by rozwiązać umowę. (oczywiście o ile jakieś przepisy nie powodują ustania pełnomocnictwa)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok mój błąd, znalazłem osobno dla internetu umowa kończy się 18 lipca a kara za zerwanie 240zł czyli kompletne zerwanie z Orange było by 510zł. A jest możliwość zrezygnowania tylko z jednej usługi? internetu? Chciałbym się przenieść do innego operatora i założyć światłowód stąd całe zamieszanie,niestety Orange nie planuje w mojej miejscowości założyć, dlatego chciałbym się przenieść do Inea bo już od roku mi proponują usługę w atrakcyjniejszej cenie. Telefonu stacjonarnego prawie nikt nie korzysta dlatego myślałem aby zerwać kompletnie z tą usługą ale chyba do września będę zmuszony zostać i nie przedłużać dalej.
PS @Arti_Kn_Pl Niestety nie da się zmienić daty,ale będę obserwował czy się zmienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko warto policzyć co się opłaca bo czasem kara jest niższa niż suma opłat, czasem na odwrót. Też nie wiem czy macie komórki w Orange (i ew. powiązane ze stacjonarnymi usługami jakieś rabaty).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Komórki są w Plusie bez żadnych abonamentów więc tu nie ma problemów, właśnie też się zastanawiałem czy gdybym zrezygnował z Internetu to czy musiał bym ponosić dodatkowe koszty za korzystanie z telefonu ( utrzymanie łącza ) itp. Bo jeśli opłata była by tylko 30 pare zł za telefon to przepłacił bym za osobny internet i telefon ok. 10zł ,chyba że opłaty będą podobne do tel+internet to raczej średnio coś zmieniać aż do końca.
Bardziej mi się opłaca zerwać umowę,zapłacić kare na internet w Orange i zacząć w Inea jako nowy klient 4miesiące bez opłat a później 50zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zawieś numer do końca umowy, będziesz płacił za zawieszenie 21,53 zł miesięcznie tylko pamiętaj zrezygnować z niego z dniem końca umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czy jak go zawieszę będę mógł go przenieść do Ineai? bo proponowano mi stacjonarny u nich, czy dopiero z końcem umowy?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »