Zaloguj się, by potwierdzić, że nie jesteś botem

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3046
  • 13217
  • 77

Dziwisz się, że YT chce Was zmusić do zalogowania? Oni mają jakiś tam algorytm nadużyć, który złapał wasze IP. Musiałby być cud, żeby teraz zdjęli ograniczenia z waszej sieci. Pewnie maila od ciebie nikt nie przeczytał, albo trafił na listę do zrobienia na nigdy 😉

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1545
  • 6259
  • 58

@ZSMK 

Jednak jedno mnie zastanawia. Czemu 

zalogowanie się to problem?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 20
  • 0

@Glut mam

image.png

otwierając stronę logowania do YT otwieram stronę logowania do gmaila...

Zgodnie z wytycznymi IODO dostęp do poczty prywatnej ma być zablokowany. 

@atlas_cudow być może i tak jest. Ja tylko wykonuję swoje zadania. Został mi zgłoszony problem, zasięgnąłem opinii jak go rozwiązać, skontaktowałem się z google na co mam potwierdzenie na e-mailu. Z transparentem na rondo Daszyńskiego pod siedzibę Google nie będę jechać.

Niestety w moim mieście usługi Google "są be", bo cała edukacja stoi na rozwiązaniach M$.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3046
  • 13217
  • 77

To chyba faktycznie zostaje Google Workspace for Education + SSO. Może niebawem skonstatuje się jakiś sprzedawca / opiekun... 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8808
  • 35769
  • 299

@ZSMKnapisał(-a)

...

@j131 nie wiem kiedy chodziłeś do szkoły

...

To nie jest specjalna tajemnica, do szkoły chodziłem w latach 1969-1980, a jeśli liczyć studia to trochę dłużej. Pierwszy komputer w szkole to widziałem... gdzieś koło 1994, ale była to szkoła w USA i komputer był marki Apple IIe. 

Mam nadzieję że to zaspokaja Twoją ciekawość odnośnie mojej osoby.

Co do meritum. Skoro blokujecie pocztę nie tyle uczniom (bo w praktyce nie blokujecie), tylko nauczycielom (bo "musicie"), to nie rozumiem czemu wymóg logowania na konto YT jest taki niemożliwy do spełnienia - że niby nie da się zablokować dostępu do prywatnej poczty bez zablokowania dostępu do prywatnego konta YT? No to przecież, skoro to jest oficjalna działalność edukacyjna, to poczta też może być oficjalna, nie prywatna. Założenie tylu ile trzeba kont "nauczycielskich" w Googlu chyba nie jest zabronione?