- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód jest dostępny w bloku ale nie da się go zamówić. Gdańsk, Jagiellońska 10
Witam, czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego na adresie Jagiellońska 10 w Gdańsku, jest to blok (falowiec) pomimo zainstalowanego światłowodu nie można wykupić oferty. Są położone kable Orange, część ludzi ma orange, natomiast nie można podpisywać nowych ofert. Jak to działa? Na stronie Internet.gov również informacja o tym, że na adresie jest światłowód 8000mb/s
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód jest dostępny w bloku ale nie da się go zamówić. Gdańsk, Jagiellońska 10
@pawelkomar1 możliwe, że jeszcze infrastruktura nie jest oddana do użytku np. brakuje jakiegoś "papierka", pytaj w BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To raczej odpada, bo kable były kładzione jakoś 6 lat temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelkomar1 to nie jest nic nadzwyczajnego, że to tyle leży.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale wielu sąsiadów korzysta z tej infrastruktury, zakładali Orange w mieszkaniach już 5 lat temu, więc musiały być wszystkie zgody kwity, ale wygląda to tak, że jeśli teraz chce podpisać umowę to już tego nie zrobię, bo pokazuje brak dostępności na stronie Orange, ale na internet gov, dalej pokazuje dostępność
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelkomar1 pytaj w BOK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogółem problemem takich wielkich budynków, że one są podzielone na segmenty. Na Suchaninie też jest taki wielki budynek co ma na internet.gov.pl podane segmenty (10A, 10B itd), choć da się zamówić światłowód Orange na tylko podając sam numer domu bez segmentu (z segmentem mówi, że światła nie ma) i lokal. Tutaj widzę, że rejestr Orange działa z segmentami - ponieważ Orange informuję mnie, żeby podać numer lokalu (jak nie ma w rejestrze to nie podaje). Spróbuj podać numer domu z tym segmentem i swój lokal. Jeżeli to nie pomoże, zgłoś zapotrzebowanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelkomar1 odpowiedź jest banalnie prosta i co ważniejsze, widoczna w portalu internet.gov.pl
Budynek podzielony jest na klatki, które mają oznaczenia A,B,C itd.
Na stronie przeze mnie wymienionej widać, że Orange nie doprowadził do niektórych klatek swojej sieci i tyle. Nie wiadomo co było powodem, ale to jest fakt niezaprzeczalny.
Cześć budynku jest w zasięgu, cześć nie....i po tajemnicy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale w klatce, w której mieszkam na internet .gov jest informacja o dostępnym światłowodzie 8000mb. To by objeli światłowodem tylko część mieszkań w klatce, a nie całą?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie sprawdzałem wszystkie segmenty z lokalem nr 12 i w żadnym nie było światłowodu - dziwne. @pawelkomar1 w tym bloku to każdy segment zaczyna się od 1 czy rośnie od poprzedniego segmentu?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »