- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysoki BufferBloat w uploading'u (Neostrada 80)
myslalem o LTE ale wiem jak jest - podczas testow wszystkie pieknie a po podpisaniu umowy kupsztol.
na razie przedluzona umowa na kolejne 2 lata - moze dopiero jak sie przeprowadzimy do nowej chaty (obok) to wezme LTE na testy
dzieki z podpowiedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na VDSL nie, ale jeśli ma VDSL to ma i możliwość na ADSL, a nawet 20Mbps w Netii jest lepsze od 80 w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wierz mi, że w T-Mobile LTE działa na prawdę dobrze. Fakt, w większych miastach czasem spada prędkość - ale lepsze 10Mb od TMobile, do całego świata niż 80 w Orange do... Do niczego 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym momencie jesteś bezczelny, z resztą nie pierwszy raz na tym forum.
Polecanie VPN kiedy dostawca ma słabe trasy, zamiast realnie wesprzeć społeczność gdy operator nie zapewnia dobrej jakości usługi to szczyt chamstwa i prostactwa.
Nic z Orange nikt nie poleci, poza Herołsiami z tego forum, bo im pasuje kolor przy avatarze.
Okej - mam na światłowodzie gwarancję 50 Mbps pobierania - ale to powinno być do każdego miejsca na swiecie w takim razie - no przecież jest gwarantowane!
Autorze tematu, jeśli chcesz stabilnego lacza, z dobrymi pingami i szybko ladujacego strony WWW, Orange nie jest dla Ciebie.
Tu 100% packet loss to nie wina Orange, a twoja. Taka jest oficjalna formułka pracowników BOK.
Jeśli chcesz jednak męczyć się z marną namiastką internetu od klamcow, zostan w Orange .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Obrońcy Orange ciągle piszą o tych stykach międzyoperatorskich i że to nie wina Orange. Trasy Polska-Niemcy-Polska to przecież też nie jest winą Orange, to wina niedobrych dostawców że nie chcą płacić ogromnego haraczu i Orange jest zmuszona puszczać pakiety przez Niemcy albo nawet Francję.
NIKT nie ma problemów na stykach z vodafone.de, Orange ma. Wina oczywiście po stronie Vodafone. Nikt z dostawców światłowodowych nie ma problemu z youtube, Orange ma. Wina oczywiście po stronie google.
Czyli tak. Mamy skoki narciarskie. Jest 50 zawodników. 49 wylądowało bez problemów. ale jeden się przewrócił, do tego krótko skoczył. Wina skoczka? A skądże! Jego rodzina, przyjaciele, znajomi, trenerzy, sponsorzy, wszyscy krzyczą że to skocznia jest zła, mimo że 49 zawodników nie miało żadnych problemów z najazdem i lądowaniem.
Tak samo wygląda sytuacja z Orange.
Oczywiście, nie mówię że każdy dostawca jest cacy i żaden nie ma problemów. Jest wielu dostawców oferujących wątpliwą jakość usług. Nie mówię że nie. Tylko ci dostawcy nie oferują prędkości po 1gb na światłowodach i nie reklamują się jako super internet dla graczy.
Jest ktoś jest w stanie mi pokazać dostawcę internetu, który oferuje ludziom światłowody i prędkości do 1gb a nie potrafi zapewnić wysokiej jakości internetu, ma wysokie pingi, utraty pakietów, problemy na wielu stykach i youtube z częstym buforowaniem 20kb/s uniemożliwiającym swobodne korzystanie z contentu, to z miłą chęcią cofnę wszystkie moje słowa i powiem że się nie znam i nie mam racji. Jest ktoś w stanie mi pokazać drugiego takiego dostawcę na światłowodach który odwala taki cyrk?
''Orange nie nadaje się do niczego'' nie zgadzam się! Nadaje się do memy.pl, mój brat często tam wchodzi i mówi że nie ma problemów 😄
Dorzucę jeszcze screena z zawrotnej prędkości pobierania moda do Diablo 2. Oczywiście, może być wąskie gardło serwera, ale w moda mam zamiar grać ze znajomym a u niego na Netii 100 szło 11mb/s... więc raczej Orange znów ma problemy na stykach międzyoperatorskich...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czym był mierzony BufferBloat? Ja mogę mieć taki
i taki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VPN rozwija się tylko dlatego, że jest bardzo dobrym zabezpieczeniem przed cyberatakami...
Widac, że kompletnie nie znasz tego rynku i działania tej usługi...
Tak, każdy dostawca na świecie ma przeladowane styki, nie peeruje się w IX-ach i ma w nosie realne problemy klientów.
Może i na całym świecie, fakt bo Orange nie działa tylko w Polsce.
Ale ciekawostka jest to, że Orange we Francji normalnie jest w IX-ach 😉
Jak się szanuje klienta, to można.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A choćby w Polsce te "usługi masowe" jak UPC, Vectra, Netia, Multimedia i inni dostawcy potrafią załatwić problem z przeładowanymi stykami momentalnie - ile jest przykładów np. na forum UPC...
Netia to inny świat w takim razie, bo ma najlepsze krajowe styki. I zagraniczne z resztą też ..
Ale tak - wszystkie usługi masowe są slabe...
Choćby w OVH place za serwer 13 złotych miesięcznie - a mam łącze o którym w Orange mogę pomarzyć (wiem, inne zastosowanie itp.), ale jednak jest.... gwarantowane w dodatku.