- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolny internet po wifi na FB3.0
Tak, sprawdzałem praktycznie wszędzie, również na zewnątrz. W pomieszczeniu gdzie jest FB prędkość dochodzi do 70. Za to bardzo znacząco wzrasta wysyłanie. Co do zmiany kanału na karcie sieciowej mam tylko do wyboru auto lub 20mhz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matu105napisał(-a)Tak, sprawdzałem praktycznie wszędzie, również na zewnątrz. W pomieszczeniu gdzie jest FB prędkość dochodzi do 70. Za to bardzo znacząco wzrasta wysyłanie. Co do zmiany kanału na karcie sieciowej mam tylko do wyboru auto lub 20mhz
Korzystaj z ustawień auto > karta sieciowa wi-fi, wtedy korzysta z obu kanałów, masz kiepski sygnał wi-fi na Laptopie i dlatego tak wolny net po wi-fi, jedyna opcja to kablel lan pociągnąć na piętro i dodatkowy router z trybem AP Klient (Punkt Dostępu), wtedy będzie wszędzie wi-fi jak trzeba.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję Ci za odpowiedź, @Matu105 . Po prostu byłam ciekawa, jaki to przyniesie u Ciebie efekt.
Takie szybkości, jakie Ty obecnie osiągasz na Wi-Fi, to ja osiągałam, kiedy w ustawieniach karty sieciowej Wi-Fi i/lub FunBox'ie 3.0 miałam te '20MHz' szerokości kanału. Kiedy zmieniłam to na '40MHz' lub '20_40MHz', to mi skoczyła szybkość na Wi-Fi klasy 'N' do 150 Mb/s (lub więcej, testowałam to na kilku komputerach). I prawdopodobnie ma to również związek z ilością "anten" wbudowanych w dane urządzenie Wi-Fi (FunBox 3.0 ma ich podobno cztery, a taki smartfon - jedną).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedzi, będę musiał tak spróbować i zobaczymy co to da. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matu105 ja mieszkam we własnym domu i mam dodatkowy router z Punktem Dostępu (TP-Link Archer C6), na piętrze jest i wi-fi jest jak trzeba, jednym routerem nie obejmiesz całego domu niestety 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wcześniej miałem Liveboxa i dawał rade na cały dom wiec myślałem że już nic gorszego do światłowodu dać nie mogą 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matu105 to może połącz się na Laptopie z siecią 2,4GHz, spadku prędkości nie będzie, ja w każdym razie mam to co na zrzucie, tak na 2,4Ghz jak i 5GHz 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matu105 tylko, że w miejscach, gdzie będzie słaby sygnał WiFi będziesz narzekał, że masz niską prędkość internetu, dlatego zalecane jest, aby użyć dwóch routerów lub wzmacniacza do pokrycia powierzchni jak najsilniejszym sygnałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kupie dodatkowy router i zrobie tak jak radzicie. Skoro mam już ten światłowód to warto korzystać z tej prędkości.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »