Nie można wyświetlić tego widżeta.

Własny router + ONT zamiast FunBox 3.0

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2398
  • 9221
  • 35

@xethnapisał(-a)

Urządzenie nie obsługuje standardu WPA3, brakuje wsparcia dla technologii Wi-Fi 6 (AX), QoS, a także systemu Mesh

a także krawatów nie wiąże

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6916
  • 28368
  • 226

@xeth 

O którym urządzeniu piszesz? I po co mi miały być w nim te funkcje, skoro z powodzeniem mam je we własnym sprzęcie? Modem od operatora jest po to żeby dostęp do internetu zapewnić i robi to niezawodnie, w ramach parametrów usługi określonej w umowie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 277
  • 645
  • 2

O funboxie 3 którego nie za bardzo można wymienić na własny sprzęt bo Orange utrudnia to jak tylko może 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 938
  • 3912
  • 19

@xethDalej czekamy dzielnie na znane incydenty cyberbezpieczeństwa. Na razie przedstawione zostały argumenty z Sukurska, które są znane każdemu. Liczymy na większą Twoją własną inwencję;)

• 277
  • 645
  • 2

Masz racje nie widzę jakiś incydentów bezpieczeństwa czyli lepiej jednak nie mieć współczesnych zabezpieczeń niż je mieć . 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14612
  • 60114
  • 737

@xeth  ale jest standardowy dla zwykłego Kowalskiego, który jest w miażdżącej przewadze klientem operatora...

Jest tańszy od tego, który ma opcje o których wspomniałeś i które są zbyteczne dla większości użytkowników,

Poza tym nikt nie zabrania użycia własnego sprzętu ( operator wydaje ONT) i udostępnia konfigurację ( nie robi nic tajnego z loginu, hasła i podstawowych ustawień) 

Trudno wymagać więcej...

• 277
  • 645
  • 2

Miałem funboxa 3 i nie udało mi się uzyskać ONT. 
Musiałem kombinować z ustawieniami i finalnie używałem 2 routerów żeby to jakoś mi działało. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14612
  • 60114
  • 737

@xeth  kiedyś były na życzenie, ale zmieniono zasady i są TYLKO przy instalacji. Takie reguły dla wymagających więcej 

• 277
  • 645
  • 2

No nie wiem ja na miejscu operatora bym jednak wymienił , nawet pod koniec umowy dzwoniłem i chciałem ONT przy przedłużeniu umowy, niestety Orange się nie zgodziło. Dziwne trochę że woleli stracić klienta byle by tylko nie wymienić sprzętu. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2398
  • 9221
  • 35

nie ma żadnych zasad. Niedawno userowi @wiesheu wydano ONT do istniejącej instalacji.