- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Własny router + ONT zamiast FunBox 3.0
@xethnapisał(-a)Urządzenie nie obsługuje standardu WPA3, brakuje wsparcia dla technologii Wi-Fi 6 (AX), QoS, a także systemu Mesh
a także krawatów nie wiąże
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O którym urządzeniu piszesz? I po co mi miały być w nim te funkcje, skoro z powodzeniem mam je we własnym sprzęcie? Modem od operatora jest po to żeby dostęp do internetu zapewnić i robi to niezawodnie, w ramach parametrów usługi określonej w umowie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O funboxie 3 którego nie za bardzo można wymienić na własny sprzęt bo Orange utrudnia to jak tylko może
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@xethDalej czekamy dzielnie na znane incydenty cyberbezpieczeństwa. Na razie przedstawione zostały argumenty z Sukurska, które są znane każdemu. Liczymy na większą Twoją własną inwencję;)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz racje nie widzę jakiś incydentów bezpieczeństwa czyli lepiej jednak nie mieć współczesnych zabezpieczeń niż je mieć .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@xeth ale jest standardowy dla zwykłego Kowalskiego, który jest w miażdżącej przewadze klientem operatora...
Jest tańszy od tego, który ma opcje o których wspomniałeś i które są zbyteczne dla większości użytkowników,
Poza tym nikt nie zabrania użycia własnego sprzętu ( operator wydaje ONT) i udostępnia konfigurację ( nie robi nic tajnego z loginu, hasła i podstawowych ustawień)
Trudno wymagać więcej...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem funboxa 3 i nie udało mi się uzyskać ONT.
Musiałem kombinować z ustawieniami i finalnie używałem 2 routerów żeby to jakoś mi działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@xeth kiedyś były na życzenie, ale zmieniono zasady i są TYLKO przy instalacji. Takie reguły dla wymagających więcej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie wiem ja na miejscu operatora bym jednak wymienił , nawet pod koniec umowy dzwoniłem i chciałem ONT przy przedłużeniu umowy, niestety Orange się nie zgodziło. Dziwne trochę że woleli stracić klienta byle by tylko nie wymienić sprzętu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie ma żadnych zasad. Niedawno userowi @wiesheu wydano ONT do istniejącej instalacji.