VOIP przez aplikację

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35094
  • 293

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

VOIP przez aplikację

@marson Na stronie nie jest wyszczególniony VoIP w pakietach ze światłowodem. Na pewno dostaniesz taką ofertę?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 100
  • 319
  • 0

VOIP przez aplikację

@j131napisał(-a)

Dodam do tego co napisałem wtedy, że na dziś najfajniej działa MizuDroid na smartfonach. Można też podłączyć klasyczny telefon analogowy (np. DECT) do FB (mają port Rj11 do tego), lub nabyć bramkę ATA (są względnie tanie na rynku wtórnym), też bez większego problemu da się to skonfigurować. Na PC jakikolwiek klient SIP (na przykład linphone) powinien wystarczyć, ale tego jakoś intensywnie nie testowałem. Wszystko może działać jednocześnie. Można faktycznie prowadzić trzy rozmowy jednocześnie z jednego numeru. No i rozmowy do Stanów są za darmo. Żona co tydzień gdzieś po świecie dzwoni, zwykle do seniorów którzy niekoniecznie ogarniają komunikatory.

@j131  możesz podać wskazówki dla laika, jak skonfigurować tę apkę "MizuDroid"? i którą wybrać, bo Play podaje, jak mi się zdaje dwie różne?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35094
  • 293

VOIP przez aplikację

Mogę. Ale wszystko już jest w podlinkowanych wcześniej wątkach. Sprawdź, spróbuj i napisz co nie działa to pomogę.