Utraty pakietów i światłowód 2 Gb/s

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3122
  • 16487
  • 81

Teraz są serwery bardziej oblegane niż normalnie, po Sylwestrze się uspokoi 🙃😊

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8845
  • 35922
  • 300

Mój monitoring łącza jest prowadzony tylko do "najbliższego sensownego" serwera (na architekturze Netfliksa), i nie wykrył żadnych anomalii ostatnio (węzeł Orange Gdański). Tak więc te raportowane problemy są na pewno gdzieś dalej w sieci. Raczej zupełnie normalne, nic wymagającego reakcji.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 692
  • 1335
  • 5

Sprawdźcie czy Wam problem nie występuje jedynie na ipv6. Na ipv4 nie obserwuję.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Mam tylko iptv4. Problem nadal występuje. Dzisiaj strim na youtubie się zacina nawet w 720p. Jakość Internetu Orange jest żenująca 😞 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 692
  • 1335
  • 5

Może już legendarny Opentransit przypchany?

• 8845
  • 35922
  • 300

@biotynaicynknapisał(-a)

Mam tylko iptv4. Problem nadal występuje. Dzisiaj strim na youtubie się zacina nawet w 720p. Jakość Internetu Orange jest żenująca 😞 

Podaj jakiś jeden konkretny przykład w celu weryfikacji i porównania. Generalizujesz bez wskazania na konkret, to ci nie pomoże.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3088
  • 13482
  • 78

Wczoraj w okolicy godziny 20 również przez około 15 min obserwowałem przycinki na YT. Co ciekawe, w tym samym czasie Netflix działal prawidłowo, na drugim TV. W chwili przycinek sam net działał zupełnie dobrze.  Speed test pokazywał cały czas 900/300 czyli max. Ping i jitter prawidłowy. Wygląda na to, że po prostu YT nie wyrabia ostatnio.

BTW, rzuciłem okiem również na logi i nawet na chwilę nie przerzuciło łącza na WAN 2 czyli backup, więc internet główny był cały czas dostępny.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1555
  • 6322
  • 58

YT od jakiegoś czasu ma podobne problemy, u mnie pomaga restart apki/strony w przeglądarce.

• 8845
  • 35922
  • 300

Jakie konkretnie problemy widzicie? Katowałem się przez kilka minut kontentem z YT i najmniejszych problemów nie odnotowałem. Możecie się tak przerzucać "podobnymi problemami", ale to beze mnie.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1555
  • 6322
  • 58

@j131  zawiesza się, apka/strona.