Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telia - problemy z pingiem

-brtk-
Poziom 28, Znawca Przestworzy

Re: Telia - problemy z pingiem

Wiadomość zawiera hiperłącze

@BORAX https://www.twitch.tv/esl_pl

@Wojcieszko to dobrze, ale pewnie Ci dali też ConnectBoxa, więc z deszczu pod rynnę, chipset puma6, możesz poczytać w necie, problem światowy. Tylko na YT stream Virtus.pro nie ma scinek, a ja tu i tu mam ok.. Emotikon: Szczęśliwy

Wojcieszko
Pracuję w Orange

Stream działa jak na razie. Jednakże mam wolny dzień dzisiaj i w sumie cały siedzę na Twitchu. Dzisiaj są jakieś tam problemy. Widać to na czatach chociażby. RIP, czy słynne KA LE sypie się dzisiaj srogo tu i tam.

Czytałem o tym ConnecBox`ie, o Horizon`ie też. Z pracy jedna koleżanka odstąpiła nawet zaraz po podpisaniu umowy, bo miała wiele problemów. Zobaczymy co będzie dalej. Niestety ze starego Ubeee się nie dało już korzystać.

BORAX
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

@-brtk- U mnie wszystko śmiga bardzo stabilnie na Twitchu. Światło 300/30

Banan922
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Nadal nie poprawiliście pingu do U.S. Jest w sumie gorzej niż było.

ertrter.pngWysoki i dość nie stabilny. Naprawdę, inni na bezprzewodowym badziewiu mają o 15 ms mniejsze  pingi niż ja i to pomimo dłuższej trasy. 132 ms do NY i 202 do LA to na światłowodach w Moskwie mają Emotikon: Mrugający Tyle że właśnie mają z 1400km więcej trasy...

Banan922
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Zganiłem, ale też muszę pochwalić. W końcu zmieniliście trasę do Vodafone i już nie idzie zamulonym peercweurope i w końcu jest dobry ping i brak packetloss Emotikon: Mrugający Git majonez Emotikon: Język

fgdf.png

ktos
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Dobry Emotikon: Szczęśliwy Moje 5gr. Dwa tygodnie poza domem. Wracam, siadam, chcę pograć, godz 12 i jak była kaszana tak jest dalej. Zero naprawy, zero poprawy. Później powiedzą, że mają przeciążoną sieć. Trzeba było mieć mniej klientów i stabilniejsze łącza.
Masz zamiar jakoś na to zareagować?  @HypsteRT Czy mam dalej dzwonić i słuchać, że macie przeciążoną sieć, a pozyskujecie nowych klientów. Emotikon: Szczęśliwy
#NOTOK
92.223.22.106
dziś.pngtrasa.png

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Jeśli ktoś liczy że do każdego serwera na świecie będzie ping 0 ms, to tak nie będzie...
ktos
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy

Masz 100% racji, tylko, że orange nawet do swojego w moim przypadku traci pakiety Emotikon: Szczęśliwy

-brtk-
Poziom 28, Znawca Przestworzy

@Piotrekk85 Tylko, że jak mają problemy z opóźnieniami, jako jedni z nielicznych, to niech się nie nazywają siecią nr #1 i siecią dla graczy, dla których stabilność łącza, niski ping i brak utrat pakietów to podstawa, bo to tak jakbyś nazywał się szewcem, a butów byś nie potrafił naprawić.
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

To kwestia PR i reakcji na zgłoszenia. Niestety z poziomu obsługi klienta reakcje są małe. W skrajnej sytuacji wysyła się technika pod adres klienta co wg mnie jest szczytem rozrzutności jeśli chodzi o pieniądze. Kolejna kwestia to blokowanie użytkowników za nadużycia których w Orange wg mojej wiedzy nie ma.

W każdej sieci są problemy że serwis taki a owaki nie działa.