- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
Ja mam VDSL zsynchronizowany na 57Mbps, Fast mi pokazuje 16Mbps, a telewizor w aplikacji Netflixa ~5Mbps, nigdy nie pokazał więcej. Zgłaszałem to jako uszkodzenie, przyszli panowie następnego dnia, przełączyli kable i z 40Mbps zrobiło się prawie 60Mbps ale Netflix jak był słaby tak został słaby.
W loginie nie mam /ipv6 bo mi na FRITZ!Box nie działało jak było z nim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
Jako ciekawostkę napiszę, że CDN Netflixa został zainstalowany w OPL - ipv4-c001-waw001-orangepl-isp.1.oca.nflxvideo.net
U mnie leci max (czyli 300) 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
Ludzie tylko potrafią narzekać ale gdy są zadawane konkretne pytania nie odpowiadają.
Ja mam umowę na ORANGE FIBER 600Mbits od prawie półtora roku i nie mam problemu z Netflix/Twitch/Youtube/PSN.
Trzeba przyznać ,że przepustowość korzystając z z najdroższej oferty miałem na poziomie 180-300Mbits ale widzę sytuacja już się poprawiła i ORANGE poprawił znacznie połączenie z NETFLIX.
Link do mojego pomiaru na dole i test jest przeprowadzany przy użyciu IPv4.Mnie także interesuje dlaczego PING w grach online World of Warcraft czy League of Legends wzrósł o 10-15ms bo było lepiej w tamtym roku czy może już IPv6 działa lepiej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
Posiadam ftth 300mb/s oraz vdsl do 80mb/s na innym adresie. Obydwie usługi świadczone we Wrocławiu.
Początkowo miałem identyczne problemy, bezprzewodowo jak i przewodowo. Ku mojemu zaskoczeniu najlepszym rozwiązaniem okazało się przełączenie funboxa na częstotliwość 5GHz i do dziś nie ma żadnego problemu. PSN czasem lubi dłużej pomyśleć podczas automatycznego łączenia z siecią, ale poskutkowało. Jak? Co się zmieniło? Nie mam bladego pojęcia, bo przecież po przewodzie też było, łagodnie mówiąc, poniżej wszelkiej krytyki
Sprawdziło się na dwóch adresach, może i Wam poprawi przepustowość z serwerami. Kto wie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swiatlowod i Netflix PSN
W przyszłym tygodniu będę pod adresem gdzie mam FTTH, sprawdzę to raz jeszcze i dorzucę kilka zdjęć.
Pozdrawiam