To co, może teraz road do 30 dni bez restartu a najlepiej do wyłączenia urządzenia? W sensie, że sesja leci dopóki użytkownik nie odłączy zasilania od routera. Byłbym już wtedy w 100% zadowolony ale to chyba nigdy nie nastąpi w ofercie indywidualnej xd ps. tak jest równe 240 godzin, co do sekundy. ![]()
@bonzaj- tylko ... why? Stałe IP? Może to nie głupi pomysł w świetle informacji z innego wątku...
Nie mniej jednak, jak dla nas, obecne rozwiązanie jest w 100% satysfakcjonujące. Wymusiłem reset w okolicy 4 rano i tak pi razy oko co 10 dni się odbywa.
Dlaczego? Tak po prostu bo czemu nie mieć jeszcze lepiej ![]()
Ostatnio zauważyłem, że dostałem host "xxx.neoplus.adsl.tpnet.pl" gdzie xxx to 6 znaków.
Adres IP zaczyna się 83.21.22.xxx, a w tracert drugi hop po funboxie to gda-bng1.tpnet.pl.
Trochę dziwne : )
Nie wiem, w którym temacie mógłbym umieścić tą informację
jak mialem umowe na samego neta 1000/100 to ip bylo 79 i host ftth.supernova.orange.pl. Jak podpisalem umowe na orange love z netem 1000/300 to host wskoczyl neoplus.adsl.tpnet.pl a ip na 83 . Wszystko jest w normie? ![]()
@koster22 U mnie identycznie jest, więc chyba tak.
Chyba Orange w ten sposób chce polepszy statystyki dla hostów "ADSL". Może wtedy ładnie podnieść wyniki na speedtestach. Szkoda, że taki bałagan na hostach. Jakby nie można tego ujednolicić.
Cofnąłem aneks ze względu na wprowadzenie w błąd przez konsultanta i wróciłem do opcji 1000/100. Host to 79.163.xxx.xx.ipv4.supernova.orange.pl ![]()
Przyszły zmiany do powiatu Makowskiego, miasto Różan już na wydłużonej sesji, oczywiście VDSL. Nie jestem w stanie kiedy dokładnie przyszły zmiany, ale w tym momencie moja sesja trwa 7 dobę, czyli mogę obstawiać połowę października. ![]()
Witam wszystkich. A czy Orange nadal prowadzi te cudowne zmiany czasu długości sesji PPP? Posiadam neostrade VDSL z FunBoxem 2.0 i sesja trwa zawsze 22 godziny. Brzegówka to wro-bng1.tpnet.pl