Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sesja PPP – restart sesji połączenia z internetem co 22/24 godziny

bonzaj
Poziom 18, Badacz Przestworzy

To co, może teraz road do 30 dni bez restartu a najlepiej do wyłączenia urządzenia? W sensie, że sesja leci dopóki użytkownik nie odłączy zasilania od routera. Byłbym już wtedy w 100% zadowolony ale to chyba nigdy nie nastąpi w ofercie indywidualnej xd ps. tak jest równe 240 godzin, co do sekundy. Emotikon: Szczęśliwy

Morciak
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

@bonzaj- tylko ... why? Stałe IP? Może to nie głupi pomysł w świetle informacji z innego wątku...

Nie mniej jednak, jak dla nas, obecne rozwiązanie jest w 100% satysfakcjonujące. Wymusiłem reset w okolicy 4 rano i tak pi razy oko co 10 dni się odbywa.

bonzaj
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Dlaczego? Tak po prostu bo czemu nie mieć jeszcze lepiej Emotikon: Szczęśliwy

BORAX
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

Ostatnio zauważyłem, że dostałem host "xxx.neoplus.adsl.tpnet.pl"  gdzie xxx to 6 znaków.

Adres IP zaczyna się 83.21.22.xxx, a w tracert drugi hop po funboxie to gda-bng1.tpnet.pl. 

Trochę dziwne : )

Nie wiem, w którym temacie mógłbym umieścić tą informację Emotikon: Szczęśliwy 

koster22
Poziom 14, Tropiciel Przestworzy

jak mialem umowe na samego neta 1000/100 to ip bylo 79 i host ftth.supernova.orange.pl. Jak podpisalem umowe na orange love z netem 1000/300 to host wskoczyl neoplus.adsl.tpnet.pl a ip na 83 . Wszystko jest w normie? Emotikon: Szczęśliwy

BORAX

@koster22  U mnie identycznie jest, więc chyba tak.

maciejnet
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Chyba Orange w ten sposób chce polepszy statystyki dla hostów "ADSL". Może wtedy ładnie podnieść wyniki na speedtestach. Szkoda, że taki bałagan na hostach. Jakby nie można tego ujednolicić.

BORAX

Cofnąłem aneks ze względu na wprowadzenie w błąd przez konsultanta i wróciłem do opcji 1000/100. Host to 79.163.xxx.xx.ipv4.supernova.orange.pl Emotikon: Szczęśliwy

RobsonRZN
Poziom 14, Tropiciel Przestworzy

Przyszły zmiany do powiatu Makowskiego, miasto Różan już na wydłużonej sesji, oczywiście VDSL. Nie jestem w stanie kiedy dokładnie przyszły zmiany, ale w tym momencie moja sesja trwa 7 dobę, czyli mogę obstawiać połowę października. Emotikon: Szczęśliwy

andrzejw3
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

Witam wszystkich. A czy Orange nadal prowadzi te cudowne zmiany czasu długości sesji PPP? Posiadam neostrade VDSL z FunBoxem 2.0 i sesja trwa zawsze 22 godziny. Brzegówka to wro-bng1.tpnet.pl