Witam,
Umowa zawarta w salonie na internet domowy.
Jak ustosunkować się do tego punktu w regulaminie:
14. Mogą państwo wypowiedzieć umowę:
3) natychmiast jeżeli rozpoczęliśmy jeszcze świadczonia usługi.
Sprawa z technikami mającymi zamontować przyłącze jest w toku, trzeba czekać na zgodę współwłaścicieli budynku na którym będą przymocowywane kable.
Z tego co rozumiem w takiej sytuacji mam prawo rozwiązać umowę bez konsekwencji?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
@Jagoda307 Tak możesz umowie zerwać bez konsekwencji jeśli operator pod podany adresem nie może świadczyć usługi , lub przed jej rozpoczęciem .
Jak zatem odnieść się do obsługi Oragne w salonie, która zapiera się i upiera, że nie ma technicznych możliwości wypowiedzenia teraz umowy? Odesłano mnie z kwitkiem dwa razy, twierdząc że nie mogę rozwiązać podpisanej umowy w salonie, choć przytaczałam w.w. punkt w regulaminie.
Czy mogę obejść salon i wysłać droga pisemną wypowiedzenie umowy gdzieś do centrali?
Nie doszło do instalacji, umowa była na internet "na kablu" który mieli założyć technicy. Jest teraz problem bo musi być zgoda wszystkich współwłaścicieli budynku. Trzeba będzie piąć 60metrow kabla by dojść do mojego mieszkania.
Nie chce by tak to się odbywało, gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądało nie zgodziłabym się na to.
Ale technicy nie zamknęli tego zamówienia tzn jest ono jakby nadal w montowaniu i chyba o to obsłudze Orange chodzi
Oferta tylko na internet.
Nie brałam nic, żadnych urządzeń. Jak zapytałam w salonie co z routerem-urządzeniem to powiedziała że technik podczas montowania wszytsko będzie miał.
Internet 59.99 zł/mies + jednorazowo za aktywację 49.99
Dziękuję za informację.
Chciałabym aby odbyło się to jak najszybciej, jednak salon zdecydowanie odpada, nie chce ponownie użerać się z tamtejszą obsługą, która rzecz jasna powinna prawo jakie wymieniłeś znać i stosować...
Jaką w takim przypadku formę wypowiedzenia wybrać? Jaka forma złożenia wypowiedzenia jest najkorzystniejsza?