- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozłącza mi internet dosłownie na sekundę po czym wraca co jedna/dwie godziny. Modem-funbox 6
rozlacza mi internet doslownie na sekunde po czym wraca co jedna/dwie godziny modem-funbox .
jaka moze byc przyczyna lub jak rozwiazac problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozlacza mi internet doslownie na sekunde po czym wraca co jedna/dwie godziny modem-funbox 6
@igorek4178 Pytanie, co to znaczy rozłącza internet? Czy na modemie traci synchronizację-połączenie, czy sesję (@), na kablu ethernet czy po wifi. na ilu urządzeniach i jak to sprawdzałeś? Puszczałeś Ping ciągły? Pytań wiele, ale trudno coś określić bez danych...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozlacza mi internet doslownie na sekunde po czym wraca co jedna/dwie godziny modem-funbox 6
Światłowód nie traci połączeń w ten sposób, ani ich tak szybko nie odzyskuje. Napisz @igorek4178 coś więcej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozłącza mi internet dosłownie na sekundę po czym wraca co jedna/dwie godziny. Modem-funbox 6
Korzystam z internetu podpiętego przez ethernet do ps5 i nagle rozłącza internet na sekundę po czym się połączą. To znaczy traci synchronizacja czyli? Jak coś to nie przez kabel ethernet bo na dwóch kablach jest tak samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@igorek4178 czy dostrzegasz na innych urządzeniach to samo? Jak to się często dzieje? Puść ping -t z laptopa/ komputera i sprawdź czy to usługa czy konsola vwsriuje. Jak się świecą w trakcie przerw diody? Co w menu pokazuje np o czasie trwania sesji?
Zmień port na switchu w FB jako pierwszą czynność
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@igorek4178napisał(-a)...
Jak coś to nie przez kabel ethernet bo na dwóch kablach jest tak samo
Czyli oba kable zepsute? Może po prostu wtyczka nie kontaktuje z którejś strony? Miałem taką sytuację, wystarczyło rzucić okiem na diody w gniazdku FB, i poprawić wtyczkę. Upewnij się gdzie jest problem: między PS a FB czy na linii FB - internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dam znać jutro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@igorek4178 musisz sprawdzić na komputerze po kablu czy też tak się dzieje. Teraz trudno ocenić czy to internet siada czy konsola uszkodzona albo po prostu host z którym masz połączenie w czasie gry wyrzuca Cię. Pytanie też czy ostatnio coś nie mieszałeś w ustawieniach sieciowych konsoli lub Funboxa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo Cię zmartwię. Problem jednosekundowego rozłączania się internetu w PS5 w połączeniu kablowym jest znany od samego początku istnienia tej konsoli. To wina firmware w PS5, do dziś nie poprawiona. Wystarczy przejść na połączenie Wifi, żeby problem zniknął.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działo się tak bardzo możliwe dla tego że miałem połączone 2.4ghz
Zmieniłem na 5ghz i narazie nie wywala
@Rbejnapisał(-a)Bardzo Cię zmartwię. Problem jednosekundowego rozłączania się internetu w PS5 w połączeniu kablowym jest znany od samego początku istnienia tej konsoli. To wina firmware w PS5, do dziś nie poprawiona. Wystarczy przejść na połączenie Wifi, żeby problem zniknął.
- « Poprzedni
- Następny »