Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Routing opentransit

ROZWIĄZANE
Peny22
Poziom 18, Badacz Przestworzy
Solution

Routing opentransit

Chodzi Ci czy dostałem potwierdzenie, że dostali wiadomość? To tak dostałem z ich automatu "przyjęliśmy wiadomość wysłaną na adres bok@orange.pl. Zajmujemy się sprawą i odpowiedzi udzielimy jak najszybciej.  Większość spraw realizujemy do 7 dni."

Highlighted
emjot
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Routing opentransit

Dzięki! Jak sytuacja się nie poprawi to wyślę wiadomość, jeśl po 7 dniach nie otrzymam odpowiedzi, puszczę proxowany automat do wysyłki zgłoszeń z logami. Nie odkopią się. 

Anonim
Nie dotyczy

Routing opentransit

emjot napisał(-a):

Dzięki! Jak sytuacja się nie poprawi to wyślę wiadomość, jeśl po 7 dniach nie otrzymam odpowiedzi, puszczę proxowany automat do wysyłki zgłoszeń z logami. Nie odkopią się. 

@emjotMyślę że wtedy trafisz na czarna listę.

emjot

Routing opentransit

Korzystając wyłącznie z jednego adresu e-mail pewnie tak Emotikon: Mrugający 

Peny22

Routing opentransit

Dzisiaj (30.12.2017) dostałem odpowiedź na maila wysłanego 26.10.2017 . Odpowiedz przyszła z innego maila w dodatku osoba co odpowiadała zignorowała część moich pytań, próśb w ogóle się nie odniosła do nich. Emotikon: Szczęśliwy Więc zwracam honor ktoś, przegląda te maile Emotikon: Język.

Edit: A i zapomniałem dodać, że główną sprawę w jakiej pisałem maila to zignorowali. Oraz to że, od 13.11 nie mam usług stacjonarnych a pisali jakbym miał. Więc, albo mail szedł od nich dwa miesiące (gdy miałem jeszcze usługi), albo nie zrobili dokładnego researchu. Emotikon: Szczęśliwy

emjot

Routing opentransit

Ja w korespondecji z każdym dostawcą nauczyłem się numerować pytania, w stylu:

Proszę o odpowiedź na poniższe pytania:

1. 

2.

3.

itd.

Wtedy większa szansa, że nie zignorują większości Emotikon: Szczęśliwy 

edit: Chociaż za tą kasę, za którą tam siedzi ten support to się nie dziwie. 

edit2: Kontaktowałem się z klientami oraz znajomymi, problem potwierdziło kilka osób (poza granicami naszego kraju), których ruch również przechodzi przez opentransit dzierżawiony innym dostawcom. 

Póki co zgłaszają u swoich ISP problem.

Peny22

Routing opentransit

A Tobie odpisali?

emjot

Routing opentransit

U mnie chcieli wymienić modem, więc darowałem sobie dalszy kontakt.A co do proxowanych maili nie miałem czasu się tym zająć jeszcze.

edit: Najśmieszniejsze jest to, że jak postawie sobie VPNa w jednym z popularniejszych DC w polsce to mam niższe latency do Sztokholmu niż bez VPNa, to dopiero parodia.

mmmmmm
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Routing opentransit

Wiadomość zawiera hiperłącze

Przypadek? Orange nisko prawie na poziomie internetu mobilnego.

https://ispspeedindex.netflix.com/country/poland/