- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
Twierdzą brak możliwości technicznych. Ale jakoś w to nie wierzę. Bo jak jest 600 to 1 GB też wyskubią. Ale nie będę się kłuci bo ta 600 też w miarę śmiga a mam jeszcze telwizje i jest ok po za tym że od czasu do czasu traci się położenie routera z skrzynką od światłowodu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
@Mariusz141 to niestety pozamiatane 😄
Brak możliwości technicznych, tak jak twierdzą i to nie żart 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
@Mariusz141 jedynym ograniczeniem jest sieć operatorska inna niz dostawcy usługi lub alternatywny sposób dostarczenia ostatniej mili czyli FTTB
Obciążenie węzła nie ma przy sprzedaży usług chyba znaczenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
@agat13 przyłącze w bloku ma ograniczoną przepustowość i trzeba od razu brać max prędkość bo ci ostatni będą mieć już okrojona ofertę, nie mówimy tu o głównym węźle, bo ten użytkownika nie ogranicza może i 4Gb/s dostać lub i więcej 😆
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
I tu zaczyna sie ciekawie.Bo orange wynajmuje sygnał od innego dostawcy,tzn mam sygnal ONT a orange daje funboxa i reszte. A ten dostawca tez daje internet w moim bloku i u nich jest mozliwy 1 Gb
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
@Mariusz141 to tym bardziej, mogą być ograniczenia, tego nie przeskoczysz 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
Też miałem taką sytuacje przy podpisywaniu umowy..... mam zewnętrzny ont jakąś kostkę pewnie do zmiany sygnału i do tego funbox 3.0 dopiero jak zaczęła się pandemia zadzwoniła do mnie "miła" Pani z orange i powiedziała że jest możliwość zmiany prędkości z 300 na 600mb za dodatkowe 10zł bez przedłużania umowy (oczywiście trzeba uważać na takie promocje bo próbują wcisnąć orange love co automatycznie przedłuża umowe na internet który w takim wypadku jest sprzedawany w pakiecie usług 1gb nie wezmę bo i tak tego nie wykorzystam a kable pod podłogą też chyba tyle nie przepuszczą (cat 5e) także pewnie na nowego funboxsa przyjdzie mi poczekać do grudnia o ile nie zmienię operatora zastanawiam się tylko czy będę w stanie sam go podłączyć czy wyślą do mnie technika szczerze mówiąc światłowodami wolałbym się nie bawić bo słyszałem że można sobie uszkodzić wzrok ale nie wiem ile w tym prawdy..... wracając do tematu musisz uzbroić się w cierpliwość i pytać np co kwartał czy już można
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
@_Artek_ jakie masz opcje to możesz sobie sam sprawdzić na MO, podłączenie FB 6 w miejsce FB 3.0 jest bardzo proste, jeżeli masz ONT to nawet nie majstrujesz przy światłowodzie więc nie uszkodzisz wzroku, skrętka cat 5e spokojnie poradzi sobie z 600 Mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router funbox 6
z 600 tak ale 600 już mam:D z 1gb chyba będzie problem?