Rok temu przeniosłem usługę pod inny adres, a teraz przez pomyłkę mnie odłączyli

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 720
  • 3730
  • 30

Rok temu przeniosłem usługę pod inny adres, a teraz przez pomyłkę mnie odłączyli

@Internet96napisał(-a)

Haha oczywiscie ladnie wszystko pięknie a jesli Moja egzystencja bazuje na możliwości dostępu do internetu to kto Mi za to zaplaci ? Teraz nie potraficie przywrocic dostępu, a jesli Ja nie zapłacę to jakos potraficie wstrzymać dostep i przywrocic go pewnie nie dłużej jak 24 h od otrzymania wpłaty to wtedy nie ma błędów xD , nie jest tak ?

@Internet96 Weź pod uwagę, że użytkownicy forum to nie są osoby, które wypowiadają się w imieniu Orange lecz tacy sami klienci jak Ty, którzy dzielą się własną wiedzą/doświadczeniami na tematy związane m.in. z funkcjonowaniem usług Orange 

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 17
  • 0

To  forum jest domeną orange czy spryciarze pl ? 

Pisząc tutaj ze swoim problemem miałem nadzieję że są tutaj osoby ,  pracujące w tej dziwnej firmie telekomunikacyjnej które mogą Mi pomoc . 

• 10
  • 17
  • 0

Kto zmienia treści wiadomości ? Szybciej działa propaganda niz w KRLD xD 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16066
  • 66670
  • 860

@Internet96  niestety, tu Ci nikt nie pomoże bezpośrednio. Możemy podpowiadać, ale sprawy nie załatwimy...a czy jesteśmy spryciarzami, niech ocenią osoby, które uzyskały tu pomoc i wskazówki co robić i jak działać w sprawach w których operator czasem zawodzi 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9423
  • 38675
  • 326

@Internet96napisał(-a)

To  forum jest domeną orange czy spryciarze pl ? 

Pisząc tutaj ze swoim problemem miałem nadzieję że są tutaj osoby ,  pracujące w tej dziwnej firmie telekomunikacyjnej które mogą Mi pomoc . 

Kiedy zarejestrowałeś się na forum, musiałeś zaakceptować jego regulamin. 

Tu masz zasady, gdybyś jednak go nie przeczytał.

https://nasz.orange.pl/t5/O-spo%C5%82eczno%C5%9Bci/Zasady-Nasz-Orange/td-p/45

Próbujemy ci pomóc radą, nie musisz nas od razu obrażać. 

To NIE jest BOK tylko forum użytkowników. Nikt z pracowników Orange tu nie zagląda regularnie, poza Zespołem prowadzącym forum. Tak więc Twoje nadziej pozostaną płone.

Pisz reklamacje i czekaj cierpliwie na ich rozwiązanie. W ramach rekompensaty możesz liczyć na darmowy pakiet danych mobilnych - to ci powinien nawet MAX aktywować, w apce Mój Orange. 

Rozumiem Twoją frustrację, ale nikt z tu się udzielających nie jest jej winien.

• 10
  • 17
  • 0

"Darmowy pakiet mobilny " jak bym słyszałem któregoś z konsultantów  Orange ..

Prawda jest taka place za cos czego nie Mam od prawie tygodnia i naprawde żaden pakiet gb Mnie nie ratuje, bo to chodzi o komfort który daje Mi i Mojej rodzinie swiatlowód w mieszkaniu czy to takie trudne do zrozumienia czy trzeba ludziom wciskać jedno i to samo .. ? 

Druga sprawa jestem osobą zero jedynkowa nie szukam dogłębnie , wpisałem pierwsza lepsza frazę w Google wyskoczyła Mi ta strona więc  na Moje proste myślenie od razu skojarzyłem ze jest to oficjalna strona Orange i znajdują sie tutaj osoby, które na codzień tam pracują i potrafią Mi w jakis sposób pomóc .  

Także nie rozumiem Myślenia osób które sie wypowiadają jeśli nie jesteś w stanie pomóc to chyba logiczne jest że się nie wypowiadam a tym bardziej nie pouczam , wstawiam post w konretnej sprawie opisuje sytuację w dużym skrócie więc oczekuje na konkretną odpowiedz lub kontakt ze Mną . Tym bardziej nie korzystał bym z pomocy forum jesli ktos kompetentny z obsługi potrafi by zadzwonic i wytłumaczyć konkretnie w czym jest problem i naprawde zrozumial bym jego wagę i czekal cierpliwe ale jesli Ja zadaje pytania i ktos w słuchawce nie wie jak Mi odpowiedzieć kończy rozmowę odłączając Mnie z sieci lub jej resetowaniem to chyba nie jest normalne xD ( taka sytuacja powtórzyła się dwa razy ) podczas rejestracji dostałem wiadomość powitalną w której można rozumieć że forum utożsamia się z siecią Orange dla tego się wypowiadam tak a nie inaczej .

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3860
  • 17818
  • 95

Napisze tak; kiedy ja zadaje pytania to bez problemu jestem w stanie otrzymać odpowiedź. Jest to regułą i nigdy nie było wyjątku.    Na infolinii pracują odpowiedni ludzie. W razie potrzeby przekierowują rozmowę do odpowiedniego działu.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9423
  • 38675
  • 326

@Internet96napisał(-a)

...

dla tego się wypowiadam tak a nie inaczej .

Masz rację, to wolny kraj każdy wypowiada się tak jak chce i potrafi i rozwiązuje swoje problemy też jak potrafi. Kilkanie w co popadnie w przeglądarce to też oczywiście jakiś sposób, ale warto choć przeczytać na co się zgadzasz. A z tego co piszesz to warunków korzystania z forum nie przeczytałeś, ze szkodą dla swoich nerwów. 

Nie ja wymyślam te reguły, i nie rozumiem czemu masz do mnie pretensje tylko dlatego że się wypowiadam. To Ty masz problem, nie ja, więc łaski bez.

Dzielę się tylko i aż z tobą tym co wiem, co z tym zrobisz to mnie w najmniejszym stopniu nie obchodzi. Jeśli na złość mamie wolisz sobie odmrozić uszy niż zgłaszać reklamację, to wolna droga, nikt cię nie będzie powstrzymywał.

Innej drogi naprawienia Twojego problemu niż zgłaszanie reklamacji nie ma - nikt tu żadnej magicznej różdżki nie wyciągnie i nie sprawi cudu. Co więcej jakoś szczególnie nie poczuwamy się do reprezentowania Operatora, więc twoje do niego pretensje kierujesz pod zupełnie nietrafiony adres.