- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reklamacja w procesie pozyskania ONT
@max121 w trybie reklamacyjnym (odpowiednio uzasadnionym) są szanse na uzyskanie ONT dla "starego klienta".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja od prawie dwóch miesięcy próbuję uzyskać ONT lecz bez skutku. Za pierwszym razem umówiłem z konsultantem wizytę techników, którzy mieli zamontować ONT, ale technicy nie przyszli w umówionym terminie. Trzy następne razy to najpierw reklamacja usług techników i zamówienie ONT kurierem, a później kolejne reklamacje, bo kurier nigdy nie przyjechał. Zlecenia na dostawę sprzętu były zatwierdzone, dostawałem maile z potwierdzeniem i konkretnymi terminami jednak nigdy nic do mnie nie przyjechało. Będę próbował do skutku, a jak się nie uda to pora pożegnać się z pomarańczowym operatorem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim
próbuj do skutku. Za którymś momentem w końcu Orange wyrazi zgodę na twoją propozycję i zaoferuje ci zewnętrzny ONT. Zewnętrzny ONT jest instalowany wówczas gdy Orange ma podpisaną umowę BSA z innym operatorem. Najczęściej wygląda to tak że ów Operator montuje swój ONT a druga firma podłącza resztę usług. Poza tym funbox 3.0 ma 2tryby pracy - przy konfiguracji wybierasz czy ma korzystać z wbudowanego czy zewnętrznego ONT. Tutaj masz jeszcze informacje o zewnętrznym ONT: https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/Zewn%C4%99trzny-ONT/td-p/181343 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim nie ma czegoś takiego jak wysyłanie ONT. To musi zrobić technik
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Propozycja wysłania ONT wyszła od konsultanta. Trochę słabe, że pracownicy nie znają zasad we własnej firmie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim no niestety ale jak już uda się załatwić ONT to musi go zainstalować technik Orange, taka jest zasada i jest to płatna asysta w kwocie 149 złociszy. Co do reszty to się nie wypowiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)...
Propozycja wysłania ONT wyszła od konsultanta. Trochę słabe, że pracownicy nie znają zasad we własnej firmie.
Ano słabe. Możesz z tego powodu złożyć na pracownika reklamację. Ale nic to nie pomoże w kwestii przedmiotowej. Natomiast, jeśli chcesz rady, to ją dostałeś całkiem konkretną: uzyskanie ONT w tej chwili wymaga złożenia reklamacji na działanie istniejącego rutera, przy czym istotnym elementem tej reklamacji powinien być wymóg przestrzennej izolacji gniazdka światłowodowego i rutera. Jeśli taka reklamacja zostanie uznana, to technik przyjedzie i zamontuje ci ONT. Jest bardzo prawdopodobne, że za tę płatną asystę zapłacisz, zgodnie z cennikiem.
Ja rozumiem, że z Twojego punktu widzenia to niepoważne. Ale czy wylewanie na NO żalów o sposób działania Orange i grożenie, że zmienisz operatora nie jest równie niepoważne? Mnie jest absolutnie wszystko jedno z czyich usług korzystasz. Nie mam też żadnego wpływu na to, jak te usługi są świadczone - jestem takim samym klientem jak Ty. Podobnie jak inni uczestnicy tego forum.
PS. The grass is always greener on the other side of the fence.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »