- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeciężony węzeł marna rekompensata
Mam neostradę 20Mb, dotąd bez problemu download był na poziomie 2Mb, z wahaniami +/- 500 Kb/s raz na jakiś czas. Od jakichś kilku tygodni w godzinach rannych do 24.00 transfer mam między 50-90 Kb/s. Zglosiłem to na infolinię, doradca sprawdził temat i powiedział, że to przeciążenie węzła i trwają prace techniczne w celu usunięcia usterki. Zasugerował bym napisał do działu reklamacji o zmniejszenie kwoty abonamentu, który wynosi u mnie 60zł. Tak zrobiłem, dział reklamacji odpisał, że rzeczywiście zdiagnozowano problem, nie wiadomo kiedy awaria będzie usunięta i przyznają mi jednorazową rekompensatę w wysokości 30 zł na 3 miesiące! To żart jakiś. Przy obecnych prędkościach internetu wykorzystuję może 5% dotychczasowego potencjału a dostałem 16% rabatu z tytułu źle świadczonej usługi!!! No bo 3x60zł= 180zł za 3 miesiące, to 30zł bedzie ledwie 16%. Szkoda, że Orange jest monopolistą na wiejskim rynku internetu stacjonarnego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
armbi napisał(-a):Mam neostradę 20Mb, dotąd bez problemu download był na poziomie 2Mb (…)
Czyli już na wejściu masz +/- 10% "deklarowanej" szybkości? I reklamujesz dopiero, jakspada Ci jeszcze bardziej? Podziwiam Twoją cierpliwość i ugodową naturę…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie, źle się wyraziłem, opcję mam do 20Mb, chociaz technicznie linia obsługuje tylko 10Mb, a transfer przy downloadzie mam 2 Mb/s
Ale co w tej sytuacji można zrobić? Mam na mysli tę awarię? To jest kpina, że dostaję jakiś ochłap, a tak to płac i czekaj nie wiadomo ile jak usuna awarię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
39zł bodajże + to utrzymanie linii, bo nie mam stacjonarnego (swoją drogą kolejne zdzierstwo!)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
armbi napisał(-a):
39zł bodajże + to utrzymanie linii, bo nie mam stacjonarnego (swoją drogą kolejne zdzierstwo!)
@armbi Licz się ze słowami bo dostaniesz bana
▬▬▬
[ @Anonim rzeczone wulgarne słówko 😉 zostało już usunięte z postu powyżej (↑) - Moderator Wiktor ]
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym jeśli nie masz 10 mega, czyli min przy 20, to jest szansa na rozwiązanie umowy bez kary. Próbowałeś tego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
armbi napisał(-a):Nie, źle się wyraziłem, opcję mam do 20Mb, chociaz technicznie linia obsługuje tylko 10Mb, a transfer przy downloadzie mam 2 Mb/s
(…)
Jak to "źle się wyraziłeś"? Wyraziłeś się bardzo dokładnie: Orange (konsultant, technik, infolinia, whoever) sprzedaje Ci usługę "do 20Mb", chociaż doskonale wiedzą (skoro Ty to wiesz, to i oni wiedzą), że - jak piszesz - "technicznie linia obsługuje tylko 10Mb".
Po pierwsze - skoro "technicznie linia obsługuje tylko 10Mb", to dlaczego w ogóle zaproponowali Ci usługę "do 20"? Już samo to jest bardzo nie w porządku. Płacisz za coś, czego Orange nie jest w stanie Ci dostarczyć.
Po drugie - skoro "technicznie linia obsługuje tylko 10Mb", ale REALNY transfer przy downloadzie to 2, to jest już po prostu śmieszne. Na Twoim miejscu - tak, jak pisze kolega Piotrekk85 - rozwiązałbym umowę.
Nie wiem, gdzie mieszkasz - ale może sprawdź ofertę internetu komórkowego? Jasne, wiem, że to nie to samo, co kabel, ale jeśli tylko jesteś w zasięgu LTE, to prawie na pewno uzyskasz więcej, niż te 2Mb (niezależnie od operatora). Zresztą pewnie nawet na "zwykłym" 3G dałoby się tę prędkość bez problemu przebić. A teraz operatorzy komórkowi mają naprawdę sensowne oferty - myślę, że jakbyś dobrze poszukał, to wyszłoby Ci nie tylko szybciej, ale i taniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zaraz to jaki jest maksymalny download przy opcji 20Mb? Niestety tepsa to na moim terenie monopolista. Myślałem o mobilnym, ale tam są te pakiety ograniczone, a ja trochę ściągam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jeśli nie chcesz rezygnować. Nie wiem czy ktoś Ci proponował migrację w dół na 10 mega? W większości promocji cenowo ulgi nie ma, ale może ciut lepiej będzie.
To jest tabela z max (to w nazwie wariantu), min i zwykle dostępną prędkością.
- « Poprzedni
- Następny »