- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z połączenien ze stronami w Niemczech
Na BOK to nie wiem czy ktoś poradzi. Orange w tej sprawie podaje dwa maile do kontaktu cert.opl@orange.com (ten to działa, bo niedawno pisałem) oraz abuse@tpnet.pl (nie wiem czy aktualny). Ew. miałeś na początku wątku napisać na pomarańczowy CERT - dostałeś jakąś odpowiedź?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85niestety, napisałem do CERT Orange i odpowiedzi nie dostałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do braku odpowiedzi z CERTu, niestety tam nigdy nie uznawali za priorytet udzielenie informacji zwrotnej. Może warto napisać jeszcze raz.
Ew. nie wiem czy na świetle jest możliwość przepięcia się do innej puli adresacji. Może tu ktoś z Orange napisze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimmój pech polega na tym, że ktoś z adresacji supernova nabroił, została wycięta cała podsieć. I co robi ISP po informacji,ze na blackliscie znalazła się jego podsieć?A tak apropo: gdzie są moderatorzy z Orange, nie otrząsnęli się po karze czy już rozmyślają o nowym systemie motywacyjnym dla kadry kierowniczej( czy aby w nich nie uderzy)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak chcesz pomocy od moderatorów, to ich otaguj. Jedna z osób jest na urlopie.
Poza tym artykuł na brukowcu telekomunikacyjnym ma tyle prawdy ile jest w innych brukowcach. Góra kropo nie jest rozliczana z NPSa który pojawia się w ankiecie po rozmowie (w kropomowie jest to NPS transakcyjny), a z badań robionych przez agencje opinii co miesiąc (w korpomowie NPS percepcyjny). A tych frustracji listonosza że nie będzie naczelnikiem poczty nie ma już co czytać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57Pozostaje czekać na technika z magiczny laptopem może odczaruje twój problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85każdego IP nie, ale całą pulę podsieci tak. Bo to jest dużo adresów IP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest rola (zakres odpowiedzialności) operatora. Poza tym nie wiem czemu nagle ta "wersja" o celowej blokadzie jest na topie. To równie dobrze loadbalancer mógł się zepsuć i ktoś kto nie wymienił na sprawny. I wiele innych przyczyn.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę że loadbalancer się nie zepsuł i nie trzeba go wymieniać bo tez by nie było odpowiedzi na tracert czy ping