- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów zalogowanych i przeglądających to forum zwłaszcza mój temat. Zacznę od początku występuję problem:
Timeout waiting for PADO packets
2023-01-20 09:54:15 syslog: Unable to complete PPPoE Discovery
2023-01-20 09:54:15 syslog: LCP down.
2023-01-20 09:54:19 syslog: LCP is allowed to come up.
Dziś rano błędów CRC na łączu 182
Pojawia się takich systemowych logów optymalnie duuużo. Prosze o pomoc co można z tym zrobić jak naprawić...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Asus DSL-AC750 Temat do zamknięcia zapora QoS oraz Annex B i chodzi jeszcze caly czas monitoruję ale na 99,9% Temat do zamknięcia!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problematyczne łącze VDSL
@Anonim CRC to błędy liniowe Nienaprawialne. Wynikają z jakości łącza. Sam nic nie zrobisz prócz analizy sieci wewnętrznej w domu, podmianę modemu na testy i oglądu sieci przychodzącej przed wizytą montera. Koniecznne jest zgłoszenie, wizyta montera i pomiary łącza miernikiem..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Multimetrem wykonasz zgrubnie pomiary stałoprądowe. To da pojęcie o rezystancji pętli, izolacji między żyłami kabli, oraz rezystancję w stosunku do ziemi. Te parametry wstępnie podpowiedzą nam czy z kablami jest wszystko w porządku. Mi bardziej chodzi o pomiary szerokopasmowe, czyli wpływ parametrów dynamicznych na transmisję. Tłumienie, SNR i właśnie przyrost błędów transmisji w określonym czasie pomiaru. Powinno się wykonywać oba takie pomiary. Te drugie specjalnym miernikiem (ja kilka razy widziałem pomiary miernikiem AXS) i wykonać analizę. Rozłożyć linię na składowe i wyeliminować (pozamieniać) pary kabla, które nie spełniają warunków dla transmisji. Tyle mądralowania... 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim musisz zgłosić na infolinii usterkę tylko nie na zasadzie że masz dużo błędów CRC bo dyspozytor tylko zbędzie to uśmieszkiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim podstawowe pytanie, usługi ci działają ok i szybkość netu zgodnie z umową?
Bo jeśli tak, to niewiele można naprawić, lub nic, łącze miedziane pewnie ma sporo lat i z czasem parametry będą coraz gorsze.
można w domu poprawić instalację jak się znasz, tematów o tym masa na forum, fotki puszek i instalacji wrzucić, to się oceni co tam masz w domu i w jakim stanie, tak to porady w ciemno 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczekam inforamtycy mają na to 36h a teraz czekam na rozwiązanie tej okrutnej zagadki coś napewno jest nie poprawnie bo masz racje marder. Do wtorku czekam jak nie to odkopuję temat na nowo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za pomoc IreneuszCD dziwne jest dla mnie że na 2 parach jest sygnał a powinien być na jednej kurna...
Instalka świeża na jednym przewodzie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim to dziwne trochę, ale może tam aktywne 2 pary są, trzeba by sprawdzić 😉
Dawne czasy miałem miedziane łącze, ale tylko jedna para była aktywna, do końca miałem idealne parametry, ale centrala blisko była 😉
Teraz to światłowód, mega fajnie i zero awarii od podłączenia.
EDIT:
@Anonim nie masz przypadkiem telefonu stacjonarnego...
Bo w ciemno to nie zgadnie się, jak ta instalacja w domu działa, fajnie że nowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2023-01-20 17:11:51 syslog: Unable to complete PPPoE Discovery
2023-01-20 17:11:51 syslog: LCP down.
2023-01-20 17:11:55 syslog: LCP is allowed to come up