- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poprawna konfiguracja usługi Orange VPN dynamiczny dla internetu mobilnego 4g LTE
Witam,
Od paru miesięcy mam problem z internetem 4G domowy LTE. Systematycznie parę razy dziennie połączenie internetowe zostaje zerwane. Wymagane jest wtedy przejście do strony konfiguracyjnej routera i ponowne go uruchomienie. ( Pokazuje się komunikat, iż karta sim jest wyjęta).
Podejrzewam, że może być to spowodowane nieprawidłową konfiguracją usługi Orange VPN dynamiczny w routerze.
Prosiłbym o pomoc jak powinienem wypełnić pola przy moim modelu router’a, gdyż wszystkie poradniki, nawet ten oficjalny od Orange są na przykładzie starej konfiguracji, gdzie w przypadku mojego modelu routera są dodatkowe pola, które nie wiem jak wypełnić. Z góry dziękuję za pomoc.
Model router'a: Alcatel LINKHUB LTE cat7 Home Station
Pola, które wypełniłem w routerze:
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poprawna konfiguracja usługi Orange VPN dynamiczny dla internetu mobilnego 4g LTE
@przem912 jeśli gubi ustawienia, to problem może być w samej karcie SIM ( do sprawdzenia, gdy kupisz / pożyczysz inna kartę i wykonasz testy na routerze) lub w slocie ( warto wyjąć i przeczyścić kartę)
Może to być kwestia samego routera lub zasilania, ale to już robota dla serwisu ( jeśli możesz sprawdź zasilacz)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem,
A możesz mi powiedzieć czy ustawienia, które wstawiłem na zdjęciu dotyczące konfiguracji usługi Orange VPN dynamiczny są poprawne ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@przem912 wyglądają na poprawne. Sprawdź czy masz ustawione ipv4 czy ipv6
Nazwa (to obojętnie, ale przykładowo): Orange VPN
APN: vpn
Nazwa użytkownika: vpn
Hasło: vpn
Typ uwierzytelniania: PAP lub CHAP
Typ APN: default
Protokół APN: IPv4
Protokół APN podczas roamingu: IPv4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam ustawione IPv4.
Najbardziej mnie zastanawia ten numer : *99#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opisywane sytuacja sugeruje, że jesteś w miejscu o mało stabilny zasięgu ew jest problem z odczytem karty sim.
Czy problem występuję gdy jesteś na domyślny apn internet?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 to wygląda na nieczytanie samej karty..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam wrażenie, ze gdy jestem na domyślnym profilu problem występuje rzadziej. Jeśli chodzi o stabilność połączenia to nie mogę na nic narzekać. Mieszkam niecały kilometr od odbiornika, ukształtowanie terenu tez na równi. Przy speedtestach predkosc to ( 40Mb/s - 90Mb/s) zależy od dnia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuje to zrobić , chociaż dziwne, że byłby to problem z kartą SIM , ma niecały rok. 😮
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »